Rally van Staden gaat niet door

De organisatoren vinden het niet verantwoord om de rally in de huidige tijden te laten doorgaan. © JCR
Redactie KW

AMCS, de Automobielclub Staden, annuleert zijn jaarlijkse rallywedstrijd van halfweg augustus. De volgende editie staat gepland voor volgend jaar.

De Rally van Staden vindt traditioneel op 15 augustus plaats. Het bestuur van AMCS heeft nu beslist om de wedstrijd dit jaar niet te laten doorgaan. “We volgden de situatie rond Covid op de voet en hadden verschillende pistes bekeken om ervoor te zorgen dat de wedstrijd alsnog zou kunnen doorgaan indien we groen licht hadden gekregen”, vertelt voorzitter Janot Vangeenberghe.

“Na overleg met het gemeentebestuur – dat ons overigens altijd is blijven steunen – zien we ons genoodzaakt om de wedstrijd te annuleren. We hechten immers belang aan ieders gezondheid. Voor ons is dit dan ook de enige juiste keuze in een tijd waarin gezondheid prioriteit nummer 1 is geworden.”

Op een later tijdstip organiseren, is voor ons geen optie. Indien de maatregelen opgeheven worden, wordt het drummen voor een plaatsje op de kalender aangezien iedereen graag nog zijn wedstrijd of evenement wil organiseren. Uitstel is evenwel geen afstel. Op 15 augustus 2021 plannen we alvast een nieuwe editie van de Rally van Staden.” (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier