RALLY RETRO “De prijs van meest spectaculaire doortocht”

Stevig bochtwerk in 1996: Chris Dobbelaere is intussen zijn Opel Kadett al 20 jaar trouw. © FM
Filiep Masselin
Filiep Masselin Rallymedewerker KW

In Krant van West-Vlaanderen verschijnt nu vrijdag het grote West-Vlaams rally-debat. In deze mini-retroreeks stellen we enkele deelnemers voor. We starten met Chris Dobbelaere die komend weekend in TAC Rally een thuiswedstrijd rijdt.

Chris Dobbelaere debuteerde in 1995 in de rallysport aan het stuur van een Opel Kadett. Na een seizoen dat heel veel voldoening gaf, besloot de Tieltenaar tijdens de winterperiode de Opel Kadett een stuk sneller te maken om in 1996 mee te doen voor de prijzen.

In de TAC Rally, de thuiswedstrijd van Chris, werd de vernieuwde Opel Kadett voor het eerst aan de start gebracht. “We waren natuurlijk erg gebrand op een uitstekend resultaat want voor eigen volk kan je altijd iets meer en we wisten dat de Opel Kadett een flink stuk sneller geworden was.”

Spektakel

“De wedstrijd verliep aanvankelijk vlot en we konden snelle tijden combineren met spectaculaire passages. Op de foto kan je zien dat we de prijs voor de meest spectaculaire doortocht wonnen maar …. 100 meter verder knalden we van de weg af en was de opgave een feit. De ontgoocheling was enorm groot maar we hebben er wel de nodige lessen uit getrokken.”

We zijn ondertussen twintig jaar verder en Chris Dobbelaere is de Opel Kadett nog steeds trouw gebleven. De wagen is bijna in niets meer te vergelijken met de versie van 1996 en is nog steeds competitief in de regionale rally’s.

(FM)

Chris Dobbelaere is één van de deelnemers aan ons rallydebat over de West-Vlaamse rallysport. Nu vrijdag 8 april lees je er alles over in Krant van West-Vlaanderen.