Rally ConXioN Omloop Van Vlaanderen gaat niet door

Geen Omloop van Vlaanderen dit jaar in en rond Roeselare. © foto Bart
Redactie KW

De ConXion Omloop van Vlaanderen, die voorzien was op 4 en 5 september, gaat niet door. De Roeselaarse BK-rally gooit door corona samen met de East Belgian Rally de handdoek in de ring.

De rallywereld had lange tijd hoop om na de zomer vrij normaal te kunnen herstarten, maar de coronacrisis heeft er anders over beslist. De huidige maatregelen maken het voor organisatoren momenteel erg moeilijk om een rally te organiseren. Bij gebrek aan een algemeen protocol vanuit de federatie wil gouverneur Carl Decaluwé voorlopig geen publiek toelaten bij rally’s. De Rally van de Monteberg gaat volgend weekend zonder publiek door, maar voor de organisatie van de Omloop van Vlaanderen is dat geen optie. Ook het verbod op de komst van buitenlandse teams speelde mee in de beslissing om te annuleren.

“De beste condities om een manche van het Belgisch kampioenschap – rekening houdend met de huidige Covid-19 pandemie – kunnen niet gewaarborgd worden, niet naar de rijders toe, noch naar de honderden vrijwillige medewerkers die dergelijke organisatie vereisen. Ook is het niet opportuun om in deze coronatijd de politiediensten, brandweer, gezondheidsdiensten, dokters, verplegers,… te mobiliseren. Op financieel vlak is het niet evident om een evenement te organiseren waarbij sommige partners en sponsors financieel afhaken”, luidt het bij Automobielclub Midden-Vlaanderen.

Ook de East Belgian Rally (26 september) in Sankt-Vith, met de Tieltse Automobielclub als mede-organisator, gaat niet door. Hoogstwaarschijnlijk stevent ook de Condroz Rally in Hoei op een annulatie af. In dat geval bevat de BK-kalender met de Ypres Rally (20-22 november) en de Spa Rally (12-13 december) slechts twee resterende manches, maar mogelijk kunnen nog andere wedstrijden tot het kampioenschap toetreden. (JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.