Qvick pakt alsnog zilver in klasse drie, brand dwingt broers Thiers tot opgave

© (Foto JLO)
Redactie KW

De 76ste editie van 24 uren van zolder spaarde de Oostendse piloten niet. Na een race met vele gezichten ging de Kraft Norma van de familie Longin met de bloemen lopen.

De Russell Racing Norma van de broers Thiers ging als leider de nacht in. Toen sloeg echter het noodlot toe. Net na het tanken vatte de motor vuur. “Waarschijnlijk lag een probleem met de afstopdop aan de basis van dit voorval. Verder rijden was geen optie en voor het steken van een volledige nieuwe motor was het de moeite niet meer. De andere wagens van onze klasse gingen ondertussen een niet te overbruggen voorsprong opgebouwd hebben, dus was de handdoek werpen de enige correcte beslissing “, aldus Frank Thiers. Even later verging de Norma van Tom Boonen hetzelfde lot. Door hun zege neemt Kraft Racing de leidersplaats van de Thiersen over. Er zijn nog twee sprintmanches om deze achterstand alsnog in te halen.

De Ford Marc Car 2 van Eric Qvick onderging tijdens deze etmaalrace een volledige metamorfose. Na drie uur koers was de compleet nieuwe motor al aan vervanging toe. Toen het oeuvre na bijna twee uur verholpen was, bolde de VR racing bolide terug vlot over het parcours. Na de nacht was het aan de versnellingsbak. Die werd na enkele haperingen eveneens volledig vervangen. Qvick en co klommen alsnog op naar de tweede plaats in de klasse 3. De Lamborghini die de klasse aanvoerde was allang gaan vliegen. Er werd besloten om de wagen enkele uren te sparen en enkel het laatste uur de koers te hervatten. Qvick eindigde 25ste General en kwam als tweede plaats in de klasse aan. Alle andere bolides van klasse 3 gaven op. Doordat Derdaele met een Porsche in plaats van hun Lamborghini aan de start kwam, pakten ze als leider geen punten. Qvick deed dus een goeie zaak door alsnog te finishen en zo wel enkele punten te sprokkelen.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier