https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Puike prestaties van AVMO-jeugd in officieus BK in Nijvel

Telmo Dekie © GD
Redactie KW

Op het Nationaal Criterium voor pupillen en miniemen in Nijvel, het officieus BK, mochten maar liefst negen atleten van AV Molenland deelnemen. Telmo Dekie pakte zilver in het hoogspringen bij de pupillen jongens en Dieuwke Laleman liep naar brons op de 1000m bij de miniemen meisjes.

Telmo Dekie (11) had deze zomer het clubrecord in het hoogspringen bij de pupillen jongens al op 1m45 gebracht en daarmee stond hij samen met een Oost-Vlaamse atleet eerste op de nationale jaarranglijst. “Ik was naar Nijvel getrokken met de ambitie om het podium te halen”, zegt Telmo. “Ik was behoorlijk zenuwachtig en had het wat moeilijk op hoogtes die ik normaal gemakkelijk haal. Bovendien had ik een paar dagen voor het kampioenschap een fietsongeval gehad en daardoor was ik ook wat onzeker.” Uiteindelijk ging Telmo bij zijn derde poging over 1m38 en die prestatie was meteen goed voor zilver. “Ik had graag 1m42 gesprongen, maar dat lukte nipt niet.” Om goud te halen had de Egemnaar 1m48 moeten overschrijden. “Dat was sowieso te hoog gegrepen. Met mijn provinciale titel en zilver op dit kampioenschap is mijn seizoen zeker geslaagd. Ik hoop volgend jaar nog beter te doen en zou tegen dan graag over 1m52 gaan”, besluit een ambitieuze Dekie.

Dieuwke Laleman (13) zorgde voor een ander hoogtepunt door naar een knappe derde plaats te lopen op de 1000m bij de miniemen meisjes. “Ik heb gewoon het beste van mezelf gegeven en het leverde me brons op”, zegt ze. Met haar chrono van 3.05.54 veegde ze zelfs een achttien jaar oud clubrecord van de tabellen. “Nooit gedacht dat ik zo’n snelle tijd kon lopen. Ik ben er best wel trots op. Het is altijd leuk om een atletiekseizoen af te sluiten met een medaille én een clubrecord.”

Dieuwke maakt nu de overstap naar de cadetten en daar kijkt ze enorm naar uit. “Het trainen voor langere afstanden, de veldloopwedstrijden, de loopnummers op de piste, … Da’s echt mijn ding en daar wil ik verder in groeien”, besluit de Zwevezeelse.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.