Provinciale skeelergids is primeur voor Vlaanderen

De brochure bundelt 10 omlopen in West-Vlaanderen


De Provincie, Westtoer, de West-Vlaamse skeelersclubs, de Vlaamse Rollerbond en Westkans vzw. sloegen de handen in elkaar om als primeur voor Vlaanderen, een netwerk aan skeelerroutes en bijhorende handige gids uit te werken.

Provinciale skeelergids is primeur voor Vlaanderen


Die werd zopas voorgesteld in Skeelerclub De Zwaantjes in Zandvoorde (Oostende) in aanwezigheid van Bart Swings, wereldkampioen skeeleren en Wim Decleir, paralympisch handbiker. De brochure ‘Skeelergids West-Vlaanderen’ bundelt tien toegankelijke skeelerroutes, van 14 tot 45 kilometer lang, over de provincie verspreid. De skeelergids ontsluit de 10 luscircuits met telkens een gedetailleerd roadbook, overzichtelijke kaart, aangevuld met letters ter oriëntatie net als een aantal tips inzake techniek, materiaal, verkeersreglement… . De themagebonden diverse parcours zijn gesitueerd in de omgeving van Beernem, Brugge, Damme, Diksmuide, Harelbeke/Kortrijk, Oostende, Tielt, Torhout en Veurne en slingeren zich zowel door de landelijke, groene omgeving als door dorpjes en steden. Alle routes werden gescreend op hun toegankelijkheid. Ondergrond en eventuele hindernissen werden ook in kaart gebracht en vind de gebruiker ook terug op www.iedereenfietst.be . Naast die info is er ook informatie over andere routes zoals het Fietsnetwerk Kust.

(ML)

>> De gids is o.a. verkrijgbaar voor 5 euro in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis, Jan van Eyckplein 2 Brugge via de webshop van de Provincie en bij Westtoer. provincie@west-vlaanderen.be, www.west-vlaanderen.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.