Provinciale judokampioenschappen Ieper

© EF
Redactie KW

Ieper is vandaag het centrum voor de judo-jeugd. Niet minder dan 312 judoka’s uit 37 West-Vlaamse clubs treden vandaag aan om een selectie af te dwingen voor de regionale kampioenschappen die binnen een tweetal weken doorgaan.

De kampioenschappen zijn ook dit jaar een organisatie van de Ieperse judoclub Neko. “We kregen reeds meerdere jaren de kans om dit provinciaal kampioenschap te mogen organiseren, ook hebben we inmiddels al de bevestiging binnen dat dit volgend jaar terug voor ons is, en dat stemt ons gelukkig” aldus voorzitter Peter Louagie. “Dit komt onder andere omdat we hier een prachtige accommodatie hebben, we kunnen drie tatami’s leggen in de Ieperse sporthal, maar daarnaast zorgen we ook dat alle medewerkers en juryleden goed worden ontvangen en gedurende de ganse dag worden begeleid.”

Voor al dat werk vooraf en nadien kan Peter rekenen op Carl Heinz Bouciaué,Jean-Paul en Wouter Luypaert,An Dewaele en Gunther Archie,daarnaast nog heel wat losse medewerkers die elk hun steentje bijdragen.

Ook dertien Ieperse judoka’s zullen strijden voor een selectie vandaag,Kyano Caignie,Morgane Gareyn,Cédric Lamerant,Beppe Deheegher en Femke Hespel zijn er enkele van.

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier