Profkamp nummer vijf voor Amy Naert tijdens Allerheiligenmeeting : “Ik zou graag boksen voor een Belgische titel”

Amy Naert van Deco Boxing Team Harelbeke. © Luc Laverge
Redactie KW

Op het Allerheiligen Boksgala in de Izegemse sporthal De Krekel bokst de Ingelmunsterse Amy Naert haar vijfde profkamp tegen de Française Rachida Djaziri. “We boksten al een kamp bij de amateurs en die won ik.”

Amy Naert (33) bokste 22 amateurkampen waarvan ze er 18 won. “Op 1 november 2019 bokste ik mijn eerste profkamp tegen de toen 23-jarige Calliope Slagmulder uit Elsene die ondertussen ook al vier kampen deed en enkel van mij verloor. Mijn mooiste overwinning tot nu toe! Ik was toen vrij onzeker en dacht eerder dat ik niet kon winnen. Het was ook een kamp aan een redelijk hoog tempo. Het zit er dik in dat wij elkaar later nog eens zullen tegenkomen.”

Amy werkt al drie jaar bij haar partner in zijn bouwonderneming. “Nieuwbouw, renovatie, opritten leggen… Een lastige job, maar ook extra training voor de kracht in mijn armen. Trainen doe ik in Ingelmunster en Harelbeke.”

Laat naar profs

Amy stapte vrij laat over naar de profs. “Ik vond mezelf toen niet goed genoeg en wilde nog wat tijd om te verbeteren. Volgens mijn trainers moest ik ook meer geloven in mezelf. Corona gooide toen wel roet in het eten. Zeker omdat ik al boven de 30 was en niet wist wanneer ik weer in de ring zou kunnen staan. Een zware domper. Toen had ik wel eventjes spijt over mijn late overstap.”

In Izegem staat Amy tegenover Rachida Djaziri uit Rijsel. “Ik ontmoette haar al een keer als amateur en won toen de kamp. Rachida is wel een harde die al veel ervaring opdeed in het Franse amateurcircuit. Ze bokste nog één profkamp die ze unaniem op punten won.”

Amy’s volgende doel is boksen voor een Belgische titel. “Al weet ik dat dit dan wel een zware kamp zal worden over tien ronden. Ik train er alvast hard voor. Het wordt in elk geval een spannend seizoen voor mij.”

Tickets

Het Allerheiligen Boksgala in sporthal De Krekel in Izegem begint op maandag 1 november om 17 uur. Tickets (vanaf 20 euro in vvk) zijn te verkrijgen in Muziekkaffee Yin-Yang Gits, Eethuisje ‘t Veld Eernegem, Interieur Bogaert Wielsbeke en Kaffee Lagaar Izegem. Meer info bij Inge Bogaert (0475 51 93 42), Rudi Compernol (0475 58 83 25), Stefaan Lamsens (0476 22 89 60) en Stefaan Brinckman (0478 39 46 57). (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.