Poppies Run in Zonnebeke lokt meer dan 1500 deelnemers

© WP
Redactie KW

De Poppies Run is in zijn tweede editie uitgegroeid tot een topper in de regio. Met 1500 deelnemers waren de organisatoren in hun nopjes.

Toen Zolo ofte Zonnebeekse lopers vorig jaar startte met de Poppies Run, wilde men aantonen dat er in Zonnebeke nood was aan dergelijk evenement, want het lopen zit duidelijk in de lift. Dat werd toen bewezen met 995 deelnemers. Dit jaar overtrof het deelnemersveld alle verwachtingen. “Met 1500 deelnemers zijn we meer dan tevreden”, zegt Luc Titeca van Zolo. “Maar wat ons vooral tevreden stemt, is dat alles organisatorisch goed is verlopen. We beschikken wel over enige ervaring, maar dit is toch niet niks. Meer dan 150 medewerkers waren de hele dag in de weer om alles in goede banen te lijden. Het deelnemersaantal bewijst ook dat er zeker geen concurrentie is met Ploegsteert, waar gisteren werd gelopen.”

Zonnebeke was zondag het mekka van alle recreatieve en minder recreatieve atleten die regen en wind wisten te trotseren. Speciaal dit jaar was de Memorial Alex Decouteau, genoemd naar de Canadese olympische atleet die 100 jaar het leven liet in de bloedige slag van Passendale en begraven ligt op het New British Cemetery. Het parcours van de Memorial lieplangs de begraafplaats. Een speciale Canadese delegatie kwam ook naar Zonnebeke afgezakt om de winnaars van de 10 miles te huldigen. Die eer was weggelegd voor Mathijs Casteele en bij de dames Bea Seroen. Het bestuur van Zolo kijkt nu al uit naar de volgende editie.

(NVZ – foto WP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.