Poperingenaar Christophe Merlevede blikt tevreden terug op Franse Rallye Le Touquet voor historics

Christophe Merlevede reed zich in de kijker in Noord-Frankrijk. © Bart
Redactie KW

Terwijl de BK-rally in Spa werd afgelast wegens de coronadreiging ging de Noord-Franse Rallye Le Touquet wel nog op het nippertje door. Christophe Merlevede was er met een tweede plaats bij de Historics de best scorende West-Vlaming.

Christophe Merlevede trok al voor de tweede keer dit seizoen richting Noord-Frankrijk. Na een vierde plaats in de Rallye des Routes du Nord rond Armentières volgde met de tweedaagse Rallye Le Touquet een grotere uitdaging. Merlevede en copiloot Giljan Vandromme maakten er hun debuut. “Op vrijdag kregen we zes klassementsproeven (KP) voorgeschoteld in droge omstandigheden”, vertelt de Poperingse bandenhandelaar. “We begonnen de rally met derde en vierde tijden. Op de voorlaatste proef kregen we plots te maken met een sputterende motor gedurende enkele kilometers, maar gelukkig liep alles terug goed tijdens de laatste KP. Op die manier konden we een leuk vrijdaggedeelte op een vierde plaats afsluiten.”

Zoeken naar grip

Zaterdag maakten de droge proeven plaats voor regen en modder. “Op de eerste proef, die enkele heel gladde stukken bevatte, konden we de snelste tijd neerzetten”, zegt de BMW-rijder. “De toon was meteen gezet. Nadat we nog twee besttijden hadden gereden en leider Patrick Fotia moest opgeven, konden we opschuiven naar een tweede plaats achter Paul Lietaer. We bleven hetzelfde tempo rijden, weliswaar met wat marge, want het was zoeken naar grip. Toen de hemelsluizen opengingen op de voorlaatste KP verloren we jammer genoeg Paul Lietaer in het klassement en was het ook voor ons een hele opdracht om op de weg te blijven. Thuisrijder Arnaud Choquet, die een twintigtal minuten voor ons de baan op ging, kon profiteren van drogere proeven en sprong over ons naar de leiding. Met nog één proef te gaan besloten we onze tweede plaats veilig te stellen en heelhuids de finish te bereiken. We blikken met ons volledige team, waarbij ik zeker nog eens het serviceteam wil bedanken, heel tevreden terug. Ons uitstapje was meer dan geslaagd.” (JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier