Polsbreuk nekt duatleet Kris Coddens

Kris Coddens. © GF
Redactie KW

Terwijl de meeste atleten zich volop voorbereiden op het seizoen moet duatleet Kris Coddens uit Torhout zich noodgedwongen beperken tot fietsen. Na de nekhernia in 2017 wordt hij nu afgeremd door een polsbreuk.

“Door een stom accident bij het snowboarden samen met mijn leerlingen van de sportschool zit ik nu zes weken met mijn pols in het gips”, zegt Kris Coddens. “Ik moet me bijgevolg beperken tot voorzichtige fietsoefeningen op de hometrainer. Ik kan nu geen zwemtrainingen inlassen en dat is heel jammer. Ik had immers de ambitie om mijn prestaties in die discipline serieus te verbeteren.”

“Het is een serieuze tegenvaller, maar ik blijf positief”

Deze tegenslag komt heel ongelegen, want de Torhoutenaar was zich volop aan het voorbereiden op de eerste wedstrijden. “Tijdens de paasvakantie stond mijn eerste Xterra-wedstrijd ingeroosterd. Nu zal ik me moeten beperken tot een intensieve trainingsstage in Zuid-Frankrijk.”

De 37-jarige leraar lichamelijke opvoeding laat zich echter niet gemakkelijk uit zijn lood slaan en kijkt hoopvol vooruit. “Het is een serieuze tegenvaller, maar ik blijf positief. Mijn hoofddoel is de Xterra België op zaterdag 9 juni in Namen. Dat is werkelijk een topevenement en tegen die tijd wil er staan. Ook de Xterra in Frankrijk en Zwitserland staan zeker nog op mijn programma.”

nieuwe trainer

Kris Coddens laat zich vanaf dit jaar begeleiden door een nieuwe trainer. “Na zes jaar was de verstandhouding met Stefaan Devliegere wat zoek en ook de motivatie was duidelijk niet meer dezelfde. We besloten om als vrienden de samenwerking stop te zetten. Sportkinesist en gewezen topsporter Tim De Vilder uit Brugge is mijn nieuwe coach. Ik zie het helemaal zitten met hem. De blessure waarmee ik momenteel opgezadeld zit, gooit natuurlijk onze trainingsschema’s wat overhoop, maar we zijn heel gemotiveerd om er een goed seizoen van te maken.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier