https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Polderwind in Zuienkerke eerste keer decor voor triatlonwedstrijd

© ACR
Redactie KW

Zondag had in en rond domein Polderwind in Zuienkerke een triatlonwedstrijd plaats, georganiseerd door BRO.GO met Shifting Gears en Ohana. In de namiddag moest het parcours voor de kwartafstand wel aangepast worden.

Een massastart op het strandje van Polderwind, gevolgd door een fietsparcours in de polders en een lokaal loopparcours vormden in de namiddag de ingrediënten voor de kwarttriatlon, de voorlaatste manche van de BRO.GO-Cup, een criterium dat door de organisatoren in het leven is geroepen.

Ook nu weer was er net als in Jabbeke een tekort aan seingevers. En ook de weergoden speelden niet mee, want de felle regenbuien van in de voormiddag zorgden ervoor dat het fietsparcours plaatselijk onder water stond. De organisatie gaf dan ook aan om het fietsen te wijzigen naar vier plaatselijke ronden van 10 kilometer in plaats van de eerst voorziene twee ronden van 20 kilometer.

Bruggeling Louis Naeyaert (TBT) moest zijn leidersplaats in de tussenstand voor de BRO.GO-cup verdedigen en kwam op een seconde na Brecht Van Vooren uit het water. Samen zouden ze verder de wedstrijd maken.

Bruggeling wordt tweede

De triatleet uit Aalst deed het in het fietsen iets beter en trok uiteindelijk aan het langste eind. Hij finishte als eerste in 1:42’45”. Nayaert werd tweede op anderhalve minuut. Een andere Van Vooren eindigde derde, namelijk Niels de jongere broer van Brecht.

Twee West-Vlamingen vervolledigden de top vijf. Milan Verschaeve (ICT) uit Lichtervelde werd als tweede belofte knap vierde. Quentin De Vos (3VL) uit Knokke-Heist, in 2019 winnaar van de Ironman in Maryland in de VS, legde beslag op de vijfde plaats.

Jonie Vanhoutte (ICT) uit Lichtervelde deed haar prestatie van in Jabbeke nog eens over. Ze kon na haar huwelijk met haar coach Brecht De Smedt en de daaraan verbonden reis nog eens schitteren. Ze finishte in iets meer dan twee uur. Op plaats twee en drie eindigden met Liesbeth Wouters uit Molenstede en Daniëlle Deleye uit Bredene twee senioren.

Jeugdcup

De vijfde en laatste manche van de BRO.GO-triatlon-cup heeft plaats op 26 september, met een kwarttriatlon in Hulst. Naeyaert en Wouters deden in Zuienkerke alvast een goede zaak.

In de voormiddag stonden er in de gietende regen nog meer wedstrijden gepland in Zuienkerke. Zo was er de Shifting Gears sprinttriatlon, door Triatlon Vlaanderen aangeduid als een selectiewedstrijd voor het EK en WK Agegroupers. Bij de mannen gaf Aaron Decloedt uit Sint-Andries en lid van het Triatlon Brugge Team meteen zijn visitekaartje af. Magalie Ghekiere van de club in haar woonplaats Izegem eindigde als negende en was hiermee eerste dame.

Voordien had ook nog een Jeugdcup van Triatlon Vlaanderen plaats. Vice-Belgisch kampioen Louis Uyttenhove uit Roeselare, voor ons land geselecteerd voor het EK Jeugdfestival in Alanya, won de wedstrijd bij de Jeugd A. Luka Baert (TBT) uit Assebroek was de snelste junior.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.