Ploeg van Timmers, Lecluyse en Buys eindigt als derde in Londen en mist de Final Four

© (Foto Belga)
Redactie KW

Het Iron-team met Pieter Timmers, Fanny Lecluyse en Kimberly Buys is zondag derde geworden tijdens de manche in Londen van de International Swimming League. Dat volstond voor het team van kapitein Katinka Hosszu niet om de Final Four in Las Vegas (20-21 december) te bereiken, waaraan enkel de twee beste Europese en twee beste Amerikaanse ploegen mogen deelnemen.

Fanny Lecluyse liet het beste Belgische resultaat van het weekend optekenen. De Kortrijkse werd zaterdag tweede op de 200m schoolslag in 2:19.76. Haar Belgisch record bedraagt 2:18.49. Zondag kwam Lecluyse niet in actie.

Pieter Timmers van zijn kant werd twee maal zesde, zaterdag op de 200m vrij (1:45.35) en zondag op de 100m vrij (46.80). Bij die laatste race bleef hij niet ver van zijn Belgisch record van 46.54.

Timmers nam later zondag ook nog deel aan de 50m vrij ‘skin’, een afvallingsrace. Hij werd er in de kwartfinales uitgeschakeld met de zesde tijd (21.54). De vice-olympisch kampioen op de 100m vrij bereidt zich voor op het EK in klein bad in Glasgow (4-8 december).

Kimberly Buys tot slot werd zondag zevende op de 50m vlinderslag in 26.07. Haar Belgisch record is 25.41.

Team Iron beëindigde de manche in Londen als derde met 369,5 punten. Energy Standard won met 467,5 punten.

De International Swimming League verenigt acht “clubs”: vier Amerikaanse teams en vier Europese teams. Elk team telt twaalf zwemmers en twaalf zwemsters. De competitie wordt georganiseerd tussen augustus en december 2019, met een Final Four (als zevende en laatste manche) in Las Vegas. Met de resultaten in hun wedstrijden dragen de zwemmers en zwemsters bij voor het puntentotaal van hun ploeg.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier