Pittemse Finse piste krijgt verlichting

De geplande ledverlichting moet toelaten dat, met respect voor de natuur, ook ’s avonds gebruik kan gemaakt worden van de Finse piste.© JG
De geplande ledverlichting moet toelaten dat, met respect voor de natuur, ook ’s avonds gebruik kan gemaakt worden van de Finse piste.© JG
Redactie KW

Voor de vele lopers en joggers die gebruik maken van de Pittemse Finse Piste is er goed nieuws. Nog dit jaar wordt hier verlichting voorzien, zodat er ook ’s avonds gelopen zal kunnen worden.

Lopers en joggers, en in deze huidige tijden ook veel wandelaars, uit Pittem en omgeving maken veelvuldig gebruik van de Finse piste die rond de bufferbekkens tussen de Koolskampstraat en de Egemstraat ligt. In de winter is het gebruik echter beperkt doordat het vroeg donker is en het gevaar op blessures te groot wordt.

Dimbare ledverlichting

In het lopende meerjarenplan nam de gemeente op om te onderzoeken of er op een of andere manier verlichting rond de piste aangelegd kan worden. Aangezien de bufferbekkens, naast het vermijden van wateroverlast, ook een recreatieve en ecologische functie hebben, is het niet zo eenvoudig hier zomaar verlichting aan te brengen.

Er diende onder andere rekening gehouden te worden met het broedseizoen van bepaalde vogelsoorten. Maar nu is er dan toch een oplossing uit de bus gekomen die aan alle gestelde voorwaarden voldoet . Er zal een dimbare ledverlichting geplaatst worden, die samen zal gaan met het openbare verlichtingsnet.

“Respect voor de natuur is op die manier verzekerd”, liet sportschepen Denis Fraeyman (CD&V) weten. “Het aanbrengen van de verlichting langs het parcours zal omwonenden, inwoners en sporters toelaten op een veilige manier gebruik te maken van dit parcours. We voorzien dat de uitvoering hiervan dit jaar nog van start zal gaan.” (JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.