Pieter-Jan Michiel Cracco wil zich verder ontwikkelen in rally van Duitsland

Pieter-Jan Michiel Cracco en zijn corijder Jasper Vermeulen zijn in volle voorbereiding op de rally van Duitsland. Het duo start er met de nieuwe Skoda Fabia R5 uit de ateliers van BMA. Ervaring opdoen, zich verder ontwikkelen als rijder en de finish halen is de ambitie van de 24 jarige West-Vlaming. Vader Philip Cracco komt omwille van oorzenuwontsteking niet aan de start.

Pieter-Jan Michiel Cracco komt aan de start met een nieuwe Skoda Fabia R5 uit de ateliers van BMA. © belga

Voor Cracco wordt het zijn vierde WK rally uit zijn carrière, zijn derde in Duitsland. In Portugal 2013 debuteerde Cracco met een Peugeot 208 R2 op het hoogste niveau. Hij eindigde op de dertigste plaats algemeen. Bij zijn deelnames aan de rally van Duitsland in 2013 en 2014 haalde Cracco het einde niet.

We willen nu wel de finish halen en zoveel mogelijk kilometers maken om zo een maximum aan ervaring op te doen. In het verleden ben ik daar nooit in geslaagd. Het is tijd om daar komaf mee te maken en nu wel de finish in Duitsland te halen. De voorbije weken heb ik video’s van de organisatie bekeken om zo een eerste indruk van het parcours te krijgen.”

“De klassementsritten zien er werkelijk fantastisch uit. Bij de verkenningen mogen we twee keer over het parcours gaan. Ik ga dus volledig op de nota’s van mijn co Jasper Vermeulen moeten rijden. Eigenlijk heb ik dat altijd al gedaan. Wanneer ik het parcours te goed ken, rij ik slechter dan wanneer ik het niet ken. Ik ben dan heel vaak vooruit aan het denken en bezig met de situaties die gaan komen. Zoiets komt de focus niet ten goede.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.