Philip Milanov, Louise Carton en Axelle Dauwens naar Memorial Van Damme

© BELGA
Redactie KW

De Memorial Van Damme lokt traditiegetrouw veel schoon volk naar het Brusselse Koning Boudewijnstadion en dat is ook nu niet anders.

Zo mag de 40e editie van de AG Insurance Memorial Van Damme op vrijdag 9 september al zeker zestien Belgische atleten verwelkomen op zijn hoofdprogramma. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

“Het zijn, uiteraard, onze vicewereldkampioen in het discuswerpen, Philip Milanov, en de drie Borlée-brothers (Kevin, Jonathan en Dylan) die, samen met hun kompaan van de 4x400m, Julien Watrin, in de individuele 400m zullen starten”, klinkt het.

“Ook Europees kampioen op de tienkamp Thomas Van der Plaetsen is er bij op de Memorial, hij treedt aan in het verspringen. Nog van de partij: Axelle Dauwens in de 400m horden, waarin ook de ex-Europese junioreskampioene Nenah De Coninck een eerste kans krijgt. Verder nog Robin Vanderbemden (200m), Pieter-Jan Hannes (1500m), Jeroen D’Hoedt (3.000m steeple), belofte Bram Ghuys (hoogspringen), Louise Carton (5.000m), Anne Zagré (100m horden) en Chloé Henry en Fanny Smets in het polsstokspringen”, meldt de organisatie.

Maandag raakta al bekend dat ook de Nederlandse spurtsensatie Dafne Schippers present tekent op de Memorial, de finale van de Diamond League. Zij loopt de 100m.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier