Philip Milanov begint met record in het kogelstoten

Op dit archiefbeeld zien we Philip Milanov in actie. © Belga
Redactie KW

De eerste dag van de Europacup atletiek tweede afdeling in Vaasa in Finland is achter de rug.

Ons land staat zaterdagavond halfweg de Europacup atletiek in het Finse Vaasa 8ste met 122 punten. Het behoud lijkt daarmee haast verzekerd. Anderzijds sluit dit ook de top drie of de promotie naar de hoogste afdeling quasi uit. De 4 West-Vlamingen scoorden gemiddeld een stuk beter dan de achtste plaats.

Manon Depuydt bleef vrijdagavond bij de 100 meer buiten wedstrijd met 11″75 amper 1/100 van haar record en liep gevoelig sneller dan Imke Vervaet, die de nationale kleuren verdedigde bij de 100 meter met 11″97. De 20-jarige kinestudente uit De Haan bevestigde als slotloopster van de 4 x 100 meter met een 3de plaats. Hanne Claus maakte bij deze 4 x 100 meter eveneens haar Europacupdebuut. De Ardooise juniore was startloopster. Axelle Dauwens bracht als 4de van de 400 meter horden haar beste seizoenprestatie op 57″00. Zij lijkt klaar om komende zondag in Brussel haar BK-titel te verlengen.

Philip Milanov kon in een kil Vaasa als enige landgenoot uitpakken met een persoonlijk record. Hij stond bij het kogelstoten met 17m91 als elfde van 12 kogelstoters ingeschreven. De 25-jarige Bruggeling verbeterde zich tot 18m33 en werd zesde. Slechts twee Belgische kogelstoters deden ooit beter. Hij pakt zondag het discuswerpen aan. Philip staat dit jaar met 67m05 vierde op de wereldjaarlijst. Zijn nationaal record bedraagt sinds vorig jaar 67m26.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier