Pedro Dujardin en Lien Duthoit primus in Harelbeke

Redactie KW

Op een regenachtige vrijdagavond stond in Harelbeke de zevende Symphonieloop op het programma. Dit was ook meteen de tiende en laatste wedstrijd meetellend voor het Harelbeeks Joggingcriterium. Pedro Dujardin en Lien Duthoit kenden geen genade met hun tegenstanders.

De heren kregen 10 kilometer over 5 ronden voorgeschoteld. Al na één ronde was duidelijk dat Pedro Dujardin de te kloppen man zou zijn. Enkel Joris Moeyaert gaf de indruk de atleet uit Ooigem te bedreigen. Eén ronde verder was de beslissing al gevallen. Dujardin stevende probleemloos op de overwinning af in 34’02”. Moeyaert (34’40”) werd tweede, gevolgd door Jani Desmet die knap derde werd in 35’15”.

Bij de dames was er geen kruit gewassen tegen de Meulebeekse Lien Duthoit. Ze koos meteen het hazenpad en finishte na zes kilometer in 23’52”. Sylvie Christiaens werd tweede op 46 seconden. Joke D’Haeyere (26’50”) mocht als derde mee het podium op.

Bij de jeugdloop over vier kilometer was de zege weggelegd voor Emile Vervaecke. Hij arriveerde na 13’07”. Dat was 33 seconden sneller dan Lohran Baillievier. Jelle Houtteman werd derde in een tijd van 14’50”.

De zege bij de meisjes ging zoals verwacht naar Merel Angillis uit Hulste. Ze overschreed de eindmeet in 146’39”. Dat was 32 seconden sneller dan Bo Vanden Broeck. Als derde en nog eens drie seconden later finishte Marie Leenknecht.

(EL – Foto EL)