Pedro Dujardin en Deborah Deroose winnen in Hulste

Redactie KW

Zaterdagnamiddag stond de 11de Kapellerun in Hulste op het programma van het Harelbeeks Joggingcriterium. 75 moedige lopers trotseerden de loden hitte. Pedro Dujardin en Deborah Deroose waren primus op de 10,8 kilometer. Yves Vandemeulebroucke en Lien Van Hove zegevierden op de 5,4 kilometer.

De organisatoren waren heel goed voorbereid op de hitte die de lopers moesten doorstaan. Bij de heren vormde zich op de 10,8 kilometer een kopgroepje met Pedro Dujardin, Kurt Carlier en Gilles Honoré. Dujardin koos er echter voor om na de eerste van vier ronden een versnelling hoger te schakelen. De Ooigemnaar ontdeed zich van zijn metgezellen en liep solo naar de zege in 40’15. Daarachter leek Kurt Carlier naar de tweede plaats af te stevenen, maar dat was zonder Gilles Honoré gerekend. De Kortrijkzaan had nog een verschroeiende langgerekte eindsprint in de benen en pakte in de laatste meters de tweede positie over. Carlier dus derde voor Steven Cossement en Frederic Creupelandt respectievelijk vierde en vijfde.

Bij de dames was het Deborah Deroose die geen tegenstand duldde. De Avelgemse liep dan ook eenvoudig naar de zege in 52’55. Valerie Rysman werd tweede in 1u03’58 en Hanne Desmet derde in 1u04’44.

Op de 5,4 kilometer was het Avelgemnaar Yves Vandemeulebroucke die zoals verwacht aan het langste eind trok in 19’15. Gino Bonte legde beslag op de tweede plaats in 20’10. Ruben Riemaeker werd derde in 20’30. Bij de dames was het Lien Van Hove die over de beste benen beschikte. De Deerlijkse won afgetekend in 24’25. Isabelle Boone werd tweede in 25’50 en Charline Dewaele derde in 26’00.

De Juniorloop was dan weer een kolfje naar de hand van Damiano Vervaeke. De atleet uit Dikkebus won in 9’15. Gauthier Verschuere werd tweede in 9’47 en Maarten Velghe derde in 11’09. Bij de meisjes ging de zege naar Annelore Bacqaert die voor eigen publiek finishte in 12’50. Laura Claeys werd tweede in 13’50 en Romina Mahieu derde in 14’35.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier