Paralympiërs Manon Claeys en Michèle George genomineerd voor prestatie van het jaar

Manon Claeys en Michèle George zijn genomineerd voor de trofee.© Wendy Laermans
Manon Claeys en Michèle George zijn genomineerd voor de trofee.© Wendy Laermans
Redactie KW

Op vrijdag 12 maart reikt het Belgian Paralympic Committee de Paralympic Sport Awards van 2020 uit. De amazones Manon Claeys uit Maldegem en Michèle George uit Waregem behoren bij de vrouwen tot de vier genomineerden.

hèle Bij de vrouwen gaat het om een spannende strijd tussen Manon Claeys (Para-equestrian), Michèle George (Para-equestrian), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (Para-cycling – Tandem) en Man-Kei To (Rolstoelbadminton).

Bij de mannen wordt de winnaar één van de volgende atleten: Peter Genyn (Atletiek), Joachim Gérard (Rolstoeltennis), Roger Habsch (Atletiek) en Ewoud Vromant (Para-cycling). Deze trofeeën worden dit jaar voor een eerste keer aan een mannelijke en een vrouwelijke paralympiër uitgereikt.

Paradressuurploeg

Manon Claeys (35) uit Maldegem veroverde vorig jaar in Graad IV tweemaal goud en tweemaal zilver in het CPEDI***-circuit, het hoogste niveau onder EK/ WK (geen editie in het Paralympische jaar). Michèle George (47) deed in Graad V even goed als haar collega Manon.

Beiden kwalificeerden zich onlangs in het Nederlandse Genemuiden met de Belgische paradressuurploeg met verve voor de Paralympische Spelen in Tokio. Vorige maand zorgden zowel Manon als Michèle ook voor een puike prestatie in het Italiaanse Ornago.

In Graad IV reed Manon naar de overwinning. Zij stak er met San Dior 2 (v. Stedinger) met kop en schouders bovenuit. Met haar score van 74,083 procent liet ze alle concurrentie ver achter zich.

Graad V kreeg met de Oostendse Michèle George, nu woonachtig in Waregem, tevens een Belgische winnares. Zij reed met Best of 8 (v. Bonifatius) met overmacht naar de overwinning met een totaalscore van 74,961 procent.

Uitstekende prestatie

De trofee die volgende week vrijdag wordt uitgereikt, beloont een uitstekende prestatie van een atleet in het jaar 2020. De winnaar wordt op vrijdag 12 maart om 15.30 uur door de Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee bekendgemaakt op basis van de kandidaturen voorgesteld door de G-sportfederaties Ligue Handisport Francophone en Parantee-Psylos. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.