Pamphiel Pareyn wint Den Halven van Damme

Redactie KW

De triatleet uit Waregem behaalde de zege in de triatlon. De winst in de duatlon was voor Cédric Callewaert uit Poelkapelle.

Zaterdag organiseerde de vzw Join2Sport de achtste editie van Den Halven van Damme, of de Clash der Titanen met in de voormiddag een duatlon en triatlon op de korte afstand en in de namiddag beide wedstrijden op de halve afstand. De triatlon maakte gebruik van de wegen rond Damme-centrum, de oevers van de kanalen en de landelijke wegen tussen Damme en Moerkerke. In tegenstelling tot de vorige edities werden de Kerkstraat en de Dammebrug niet meer afgesloten. Een vreemde beslissing van het stadsbestuur want dit zorgde zowel daar als aan de nieuwe aankomstzone op de randparking bij het binnenrijden van Damme voor soms chaotische en gevaarlijke toestanden. De politie had werkelijk de handen vol om alles in goede banen te leiden. Tevens fungeerde de Markt van Damme niet langer als aankomstzone wat er voor zorgt dat de organisatie voor volgend jaar uit het polderdorp wegtrekt.

Pamphiel Pareyn moest zich dit seizoen steeds tevreden stellen met ereplaatsen. Zo was hij derde op het BK en tweede in zijn leeftijdscategorie op het wereldkampioenschap in Nice. De 28-jarige Waregemnaar domineerde in Damme de volledige wedstrijd. “Het zwemmen ging goed, op de fiets had ik de nodige kracht in de benen en bij de tweede wissel werd mijn voorsprong zelfs nog groter. Tijdens het lopen moest ik mij dan ook niet forceren en had ik geen moeilijke momenten.”

Pareyn finishte in een snelle tijd van 3u52’07” en had bijna acht minuten voorsprong op Jef Van Meirhaeghe uit Gavere. Dennis Dieussaert uit Bredene werd knap derde in 4u06’15”. Chariel De Cock was de snelste bij de dames. De Gentse finishte in 4u44’06” voor de Limburgse Laurien Billen en Astrid De Clercq uit Londerzeel.

Pamphiel Pareyn won tevens de Clash der Titanen door sneller te zijn dan de eerste duatleet. Dit was Cédric Callewaert uit Poelkapelle. Hij bereikte de eindmeet in 4u12’39”. “Mijn eerste run was perfect, het fietsen deed ik voorzichtig, ik vond mij ritme maar kreeg kramp. Ik moest terugschakelen en verloor wat tijd. Ik vreesde wat voor mijn laatste run, terwijl dit toch mijn sterke punt is. De eerste ronde ging vrij vlot en kon redelijk wat tijd goedmaken, maar kreeg opnieuw kramp. Na de nodige voeding en rust lukte het weliswaar nog om de leider in te halen“, aldus Callewaert die onlangs voor de tweede keer Dwars door Ieper (14 km) won.

Pamphiel Pareyn wint Den Halven van Damme

Kenneth Verdickt uit Mechelen eindigde als tweede, Kristof Desmedt uit Kortrijk als derde. Bij de dames ging de zege in de duatlon naar Tamara Kuijlen. Anneleen Huyghe uit Sint-Laureins en Lies Vanobbergen uit Lembeek vervolledigden het podium.

Ultrakid Johannes Balbaert uit Blankenberge ging in Damme samen met zijn kompaan Nico De Neef met de halve triatlon de uitdaging aan ter voorbereiding op de Ultraman Challenge in 2020. “Het was voor hen echter een dag met hindernissen, met wat logistieke problemen en materiaalpech. Tijdens de Ultraman Challenge in Israël volgend jaar moeten zij als tandem tien km kunnen zwemmen/bellyakken, 420 km fietsen met een tandem/handbike en 84 km samen lopen/rollen.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier