Padelclub Brugge breidt gevoelig uit

Er komen onder meer vier extra dubbel terreinen padel bij.© GF
Er komen onder meer vier extra dubbel terreinen padel bij.© GF
Redactie KW

De accommodatie van Padelclub Brugge, langs de Geralaan in Sint-Kruis, wordt tegen de zomer dubbel zo groot. Er worden ook twee padbolterreinen voorzien.

In 2015 kwamen gewezen profvoetballer Tom De Sutter en zijn vennoten Mattias Van Holm en Jeroen Depypere met het idee om de padelsport ook in Vlaanderen bekend te maken. De sport was immens populair in Spanje en ons land kon niet achterblijven.

Met zeer veel inzet en geestdrift zorgden zij langs de Geralaan in Sint-Kruis, op de gronden van sportcomplex De Gulden Kamer, voor een mooie club die de naam Padelclub Brugge meekreeg. Goed voor zes dubbelvelden en een enkelveld, waarvan twee dubbel en een enkel is overdekt. Verder beschikt de club over de nodige sanitaire voorzieningen en douches, een gezellige bar een mooi zonneterras.

Tegen komende zomer zal Padelclub Brugge, bij Tennis Vlaanderen momenteel goed voor 360 leden, gevoelig uitbreiden en gaat men voor vier extra dubbel terreinen padel en nieuwe overkappingen van grote hoogte, met als eindresultaat zes overdekte dubbelterreinen padel, één overdekt enkelterrein en twee padbol-terreinen.

Padbol

Padbol bestaat uit een mix van sporten, met vleugjes padel, tennis, squash, voetbal en volleybal. Net als bij padel wordt het gespeeld op een rechthoekig veld (6×10 meter), omgeven door glas aan beide zijden in een U-vorm. Zoals bij squash maken de wanden onderdeel uit van het spel.

Wat je nodig hebt, is een voetbal. Voor de rest mag je je volledige lichaam in de strijd werpen, uitgezonderd je handen en armen. Personen met een basis aan voetbaltechniek hebben natuurlijk een streepje voor.

Geluid- en windschermen

De plannen voor de uitbreiding van Padelclub Brugge zijn niet nieuw. Twee jaar geleden was er reeds sprake om uit te pakken met extra terreinen. Een aantal buurtbewoners maakte bezwaar tegen de uitbreiding. Er wordt straks voorzien in geluid- en windschermen om de overlast te beperken.

Padel kent een enorme boom en wint alsmaar aan populariteit, ook omdat de sport tijdens corona verder mocht worden beoefend. De voorbije weken stelden in de Brugse regio ook al de tennisclubs Vijverhof in Sijsele en Smash in Oedelem hun plannen voor om padelterreinen aan te leggen. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten