Ostend Pirates spelen degradatieduel tegen Izegem Tribes

Redactie KW

Komend weekend spelen de Ostend Pirates een cruciaal degradatieduel tegen de Izegem Tribes. Pittig detail: enkele jaren geleden speelden de twee teams nog samen.

Headcoach Frederik Georges ziet de Pirates de wedstrijd winnen. “Het blijft altijd moeilijk om je tegenstander in te schatten”, vertelt Frederik. “We bekijken voor de wedstrijd altijd beelden van de tegenstander om zo onze tactiek wat aan te passen. We laten niets aan het toeval over en zijn ook tegen de Izegem Tribes goed voorbereid. De Izegem Tribes moeten het vooral hebben van hun zware en grote spelers, maar op snelheid zijn ze zeker te pakken. We moeten onze tactiek aanpassen om ons voordeel uit te spelen, maar we zijn zeker klaar voor de wedstrijd.”

De Ostend Pirates spelen al jaren in de eerste divisie terwijl de Izegem Tribes in de tweede divisie spelen. “Sowieso ligt de druk bij ons. Wij willen koste wat het kost in de eerste divisie blijven. We kenden jarenlang successen. Dit seizoen verliep iets minder, maar volgend jaar willen we er opnieuw staan, in eerste. Onze ploeg heeft ook veel meer ervaring. De Tribes moeten het vooral van hun jonge spelers hebben, terwijl wij wel wat ervaren spelers in de ploeg hebben. Het is die ervaring die ons de overwinning moet bezorgen. Al weet je natuurlijk nooit.”

“Eigenlijk is de wedstrijd tegen de Tribes meer dan een derby. Enkele jaren geleden speelden we nog samen. Sommige spelers kennen elkaar ook goed. Dat kan in ons voordeel pleiten omdat we veel meer spelers van die tijd hebben. We weten welke kwaliteiten hun veteranen hebben. Volgens mij maken wij het meeste kans op winst. Wij zijn nog steeds een eerstedivisieteam en de Tribes spelen in tweede. Wint Izegem, dan promoveren zij naar eerste en zakken wij naar tweede. Maar zo ver zullen we het niet laten komen”, besluit Frederik George. (JRO)

Zondag 24 juni om 14 uur op De Schorre: Ostend Pirates – Izegem Tribes.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.