Ostend Night Run mikt op 3.000 sportievelingen

Serge Maes (Rotary), Niels Dhoedt (Toerisme Oostende), Stijn Oste (Metagenics), Didier Beguin (Rotary), Karin Dobbelaere (Rotary), Katrien Verdonck (toekomstig voorzitter Rotary) en Koen Lenoir (Deweert Sport). © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

De inschrijvingen zijn gestart voor de negende editie van de MetaRelax Ostend Night Run op 21 september, een sportieve loopwedstrijd in de stad die de deelnemers op speciale locaties brengt.

Servicelcub Rotary Ter Streep zamelt al negen jaar op een originele manier geld in voor goede doelen: met een avondlijke loopwedstrijd. “Het is dan bijna altijd mooi weer”, luidt het bij Toerisme Oostende, die mee de schouders zet onder het initiatief.

vorig jaar overtreffen

Toekomstig voorzitter Katrien Verdonck: “De run, met start en aankomst aan de Drie Gapers heeft elk jaar een verrassend parcours. Zo wordt er gelopen door het Onze-Lieve-Vrouwcollege, Deweert Sport, De Japanse tuin en de Sint Petrus- en Pauluskerk. Vorig jaar waren er 3.000 deelnemers en 1.000 toeschouwers. We willen dat overtreffen.”

“We sponsoren geen evenementen, maar maken hier al negen jaar een uitzondering voor”, zegt Stijn Ost van het Oostendse Metagenics. “De loop werkt aanstekelijk. Voor we deelnamen had 80 procent van ons personeel nog nooit zeven kilometer gelopen. Nu is dat helemaal anders. We ontvingen vorig jaar een delegatie uit Engeland en dit jaar komt er zelfs een team uit Zuid-Afrika.”

De Ostend Night Run is gratis voor kinderen. Lopers kunnen kiezen tussen 7, 14 of 21 km. Er nemen ook veel groepen deel. Scholen, sportverenigingen en bedrijven gebruiken het als teambuilding en worden dit jaar extra gestimuleerd: de drie teams met het grootst aantal deelnemers krijgen een cheque van 250, 200 en 150 euro. De opbrengst van de Ostend Night Run gaat naar Ithaka en het nieuwe project Schol. Deze belevingswinkel in de Kerkstraat zal uitgebaat door mensen met een beperking. (EFO)

Inschrijven kan op www.ostendnightrun.be. De loop start om 20 uur; om 18.30 en 19 uur is er ook een Kids Run.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier