Ostend Night Run lokt 2.400 deelnemers

Het podium van de 7 km. © FRO
Redactie KW

Oostende heeft zaterdagavond zijn naam van Europese Sportstad alle eer aan gedaan. Niet minder dan 2.400 deelnemers stonden aan de start van de tweede MetaRelax Ostend Night Run. Er was een uniek parcours uitgetekend door het centrum van de stad en duizenden toeschouwers stonden op de strekdam, langs de Visserskaai, op het Wapenplein, in het Koningspark, in het zwembad en op de zeedijk om de atleten aan de moedigen. Dankzij het schitterende weer, het verlichte parcours en tal van muzikale optredens heerste er een fantastische sfeer.

Na de twee jeugdlopen met meer dan 200 deelnemers ging de prestatieloop van start. Er was keuze tussen 7 km, 14 km of 21 km. Op de drie afstanden wisten meerdere Oostendse atleten, deelnemers aan het Oostends Loopcriterium, zich te onderscheiden en het podium te halen. Op de 7 km (875) ging de zege bij de dames naar sportdokter Petra Bruggeman uit Drongen, voor Lore Haeve (Oostende) en Tineke Cherlet (Kruishoutem). Bij de heren won Hermes-atleet Kristof Van Rooy (Oostende), voor Bart Creminger (Oostende) en Patrick Jonckheere (Alveringem).

De Brugse veterane Isabel Daenekint was de snelste dame op de 14 km (612), voor Lies Deruddere (Wevelgem) en Sophie Tavernier (Oudenburg). Bij de heren stond Hermes-atleet en Oostendenaar Jetro Vanhecke op het hoogste schavotje. Hij won voor Bruggeling Laurent Meese en Oostendenaar Peter Hamers.

Oostendenaar Benny Fischer, die in volle voorbereiding is voor de marathon van Eindhoven, liep de 21 km in 1.11.39. Hij had enkele minuten voorsprong op Cosie Goudesoone (Gent) en Filip Van Goethem (Kruibeke). Bij de dames won Kathleen Heireman (Betekom) nipt voor Tamara Vereecke (Jabbeke) en Maité Maes (Oostende).

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.