Oshin Derieuw bokst in Ingelmunster voor WBA Intercontinental titel tegen Colombiaanse Francia Elena Bravo

Oshin Derieuw bokst op 4 februari in de Ingelmunsterse sporthal voor het WBA Intercontinental wereldkampioenschap tegen de Colombiaanse Francia Elena Bravo en niet tegen de Keniaanse Sarah Achieng. © VDB

Oshin Derieuw bokst op 4 februari in de Ingelmunsterse sporthal voor het WBA Intercontinental wereldkampioenschap tegen de Colombiaanse Francia Elena Bravo en niet tegen de Keniaanse Sarah Achieng, die geen visum kreeg om naar België te komen. “Een evenwaardige tegenstander voor Oshin”, zegt organisator Marnix Dujardin.

“We hadden die tegenstander achter de hand als de Keniaanse geen visum zou krijgen”, zegt Marnix. “En we wilden ook geen week meer wachten op dat visum om dan het risico te lopen dat we geen evenwaardige tegenstander meer konden vinden. Maar Francia Elena Bravo (32) is een evenwaardige, zo niet nog sterkere tegenstander voor Oshin. Ze bokste 30 kampen waarvan ze er 23 won (13 met ko), 5 verloor en 2 match nul bokste.”

Sparren met Mekhaled

“Ik ken mijn nieuwe tegenstander nog niet zo goed, maar mijn trainer Mohamed Nichane doet nu nog het nodige om te weten welke boksstijl de Colombiaanse heeft. Ik ben vorige week ziek geweest en voor het eerst een keer thuis gebleven van mijn werk. Maar ondertussen kon ik weer trainen en sparren met Elhem Mekhaled die destijds tegen Delfine Persoon bokste. Ik heb nog anderhalve week om me klaar te stomen voor mijn kamp tgen Francia Elena Bravo.”

Op de affiche staan nog 3 profkampen: Apty Shabouev (BC Lauwe) vs Mike Horn (NL), Alessandro Trabucco (BC Lauwe) vs Angelo Turco (Buffi) en Jan Helin (Buffi) vs Bila Munga (Alain Denon).

Er zijn ook nog 5 amateurkampen. (IB)

Tickets: Staanplaatsen 20 euro in vvk, 25 euro add, zitplaatsen 30 euro in vvk en 35 euro add, balkon 35 euro in vvk en 40 euro add. Bestellen kan op de nummers 0485 79 58 03 of 0486 71 38 11 én in café Riva, Gravinnestraat 17, Ingelmunster (051 30 46 79). De eerste kamp in de sporthal in de Bollewerpstraat in Ingelmunster begint om 19.30 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.