Organisator Wilfried Meert: “Verrast door de reddingsboei die de stad Brugge ons aanbiedt”

© BELGA
Redactie KW

Wilfried Meert is het idee van de Brugse senator Pol Van Den Driessche (N-VA) om de atletiekmeeting Memorial Van Damme naar Brugge te halen niet ongenegen.

“Er zijn slechtere reddingsboeien dan de attractieve stad Brugge”, reageerde de organisator van de Memorial dinsdag.

“Ik was aangenaam verrast door de reddingsboei die de stad Brugge ons aanbiedt”, zei Meert. “We blijven natuurlijk hopen op een gerenoveerd Koning Boudewijnstadion, zelfs als de capaciteit gehalveerd wordt. De Memorial heeft als afsluiter van de Diamond League een gerenommeerde reputatie opgebouwd, Brussel vertegenwoordigt die internationale uitstraling.”

De Memorial Van Damme is nog vier jaar contractueel gebonden aan het Koning Boudewijnstadion. “We zijn daar nog welkom tot 2020. Er heerst echter veel onduidelijkheid rond het Neo-project. Als het effectief tot uitvoering zal komen, is de vraag in welke omstandigheden de Memorial georganiseerd moet worden. In een stadion met 10.000 zitjes lukt het niet. Dan zijn er twee opties: ofwel verdwijnt de Memorial, ofwel gaan we op zoek naar alternatieven. Brugge is een mooie reddingsboei, eentje waar ook de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) niet afkerig voor zal zijn.”

Het prestigieuze atletiekevenement kan mogelijk niet langer in Brussel plaatsvinden, als het Koning Boudewijnstadion zou worden afgebroken ten voordele van een nieuw voetbalstadion op parking C. Het stadsbestuur van Brugge laat intussen onderzoeken of het Jan Breydelstadion kan worden omgevormd tot een multifunctineel sportcomplex na een mogelijke verhuis van Club Brugge. Senator en Bruggeling Pol Van Den Driessche (N-VA) wil dat daarbij de mogelijkheid van een atletiekpiste wordt onderzocht om de Memorial naar Brugge te halen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier