Oppermachtige Koen Naert domineert Dwars Door Brugge

Redactie KW

Een slordige 2500 atleten startten klokslag 14.00 uur vanop de balkonrotonde voor de Fintro Dwars Door Brugge, een wedstrijd die al voor de 39ste keer werd georganiseerd. De organisatoren hadden de weergoden aan hun zijde. Het was uitstekend loopweer met een leuk zonnetje, niet te warm en een fris briesje.

De vorige editie werd gewonnen door Koen Naert, de regerende Europees kampioen op de marathon, gevolgd door publiekslieveling Alexander Diaz Rodriguez en Simon Mestdagh ook al uit Oostkamp. Dit zelfde drietal aangevuld met Bruggeling Tomas Debevere nam van in het begin de wedstrijd in handen en trok het tempo de hoogte in.

Het was Diaz Rodriguez die met enkele prikken het groepje uitdunde. Enkel Naert kon zijn tempo aan. Op een kilometer van het einde was de pijp uit voor de Bruggeling en de Europese kampioen had aan de eindmeet al een kloof van 39 seconden geslagen. Simon Mestdagh hield nog Debevere af om te eindigen met een identieke podium als vorig jaar.

Ook bij de dames kregen we dezelfde winnares als vorig jaar. Opnieuw won Lore Tack uit Borgerhout nu voor Annelies Deketelaere uit Hooglede. Anneleen Vande Riviere uit Machelen a/d Leie werd derde. Opvallend ook, zeven dames liepen de 15 kilometer onder het uur. Bij de mannen waren dit zelfs de eerste 129 die onder de 60 minuten liepen.

Oppermachtige Koen Naert domineert Dwars Door Brugge

Op de korte afstand, 5 km was het Zuienkerke boven met een overwinning van Giani Vanden Broucke die zes seconden voorsprong had op Bruggeling Loewis Kinget. Man Dekeyser uit Koekelare werd een halve minuut later derde. Bij de dames stond er geen maat op Josephine Rondelée uit Brugge. Ze legde de vijf kilometer af in 16:57 en had bijna een minuut voorsprong op Bo Dubin, ook uit Brugge. Stien Van Tieghem vervolledigde het Brugse podium met een derde plaats.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier