Opnieuw zilver voor Colpaert en Vyvey bij de lichtgewichten

archiefbeeld© GF
archiefbeeld© GF
Redactie KW

Marlon Colpaert en Tibo Vyvey hebben er een geslaagd weekend opzitten bij de lichtgewichten roeien op de Memorial Paulo d’Aloja in Piediluco in hartje Italië. Nadat ze zaterdag al in de prijzen vielen met een zilveren medaille, deden ze dat kunststukje zondag over.

Net zoals zaterdag moesten Colpaert en Vyvey, regerend Europees kampioen bij de beloften, het in de A-finale opnemen tegen dezelfde Italiaanse roeiers. De Oostendenaar van 21 en de Bruggeling van 20 eindigden opnieuw iets meer dan twee seconden na Patrick Rocek, tweevoudig Europees kampioen bij de lichtgewichten, en Gabriel Soares, recent gekroond tot Europees vicekampioen bij de lichtgewichten in de skiff in Varese.

De Luikenaars Maxime André en Gaston Mercier eindigden 4e op 5 bij de koppels in de zwaargewichten, na twee Italiaanse en een Chileense ploeg.

Tristan Vandenbossche won zaterdag zilver in de skiff bij de mannen, maar greep in de reeksen naast de A-finale van zondag en moest daarom aan de bak in de B-finale, die hij als troostprijs wist binnen te halen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.