Opnieuw WK-punten voor Vandoorne na dolle race

© Anadolu Agency
Redactie KW

Stoffel Vandoorne heeft zich in de slotfase van de Grote Prijs van Azerbeidzjan naar de negende plaats geknokt, goed voor 2 WK-punten.

Nochtans zag het er bij de start van de wedstrijd alles behalve rooskleurig uit voor de West-Vlaming: Vandoorne startte pas vanop de 16de plaats. Dankzij de vroege opgaves van Ocon en Sirotkin wint hij echter al snel een paar posities.

Safety Car

Terwijl de andere Renault-teams vooraan het mooi weer maken, rijdt de West-Vlaming een vrij anonieme wedstrijd en lijkt hij buiten de punten te zullen stranden. Tot Red Bull-piloten Verstappen en Ricciardo elkaar uit de wedstrijd tikken. De safety car rukt uit en wanneer Romain Grosjean een bijna onvergefelijke fout maakt, blijft het peleton nog iets langer achter de safety car gewrongen.

McLaren beslist Vandoorne, die dan toch voorlaatste zit, binnen te roepen voor vers rubber. Het blijkt een magistrale zet te zijn. Vandoorne slaagt er bij de herstart in zijn voorliggers te verschalken. Als ook leider Bottas nog eens uitvalt, rijdt Vandoorne pardoes bij de eerste 10.

Zwakte

De West-Vlaming finisht de wedstrijd uiteindelijk op de negende plaats. Daarmee heeft Vandoorne het maximum uit zijn bolide gepuurd, want vergis je niet: de vele opgaves en het onvoorspelbare verloop van de race maskeren hoe zwak McLaren hier voor de dag kwam.

Hoe dan ook: Vandoorne prijkt in de WK-tussenstand op de 14de plaats met 8 WK-punten. Binnen 2 weken vindt de volgende Grote Prijs plaats in Spanje (Barcelona). McLaren hoopt tegen dan een handvol updates klaar te hebben, die de wagens performanter moeten maken.

(BV – Foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.