https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Opnieuw lopen voor goed doel in Roeselare

Marnix De Meyer. (foto SM)
Redactie KW

Na de lange corona-onderbreking staat zaterdag met de Sterrebosloop de tweede manche van Roeselare Loopt van dit jaar op het programma. De organisatie is, net zoals de voorbije jaren, in handen van De Rode Lopers. De opbrengst gaat dus integraal naar het goede doel en de strijd tegen kanker.

“We zijn blij dat we opnieuw kunnen organiseren”, zegt Marnix De Meyer van De Rode Lopers. “Al had het wel heel wat voeten in de aarde. Door corona heerste er lang onzekerheid. Het was dus een huzarenstukje om in korte tijd nog voldoende vrijwilligers te vinden, het materiaal tijdig aan te vragen… We merken dat het niet evident is om de mensen weer in gang te krijgen. Wie zich wil inzetten voor het goede doel, mag zich dus altijd melden. Maar de voorinschrijving verliep goed: begin deze week stond de teller al op meer dan 200 deelnemers.”

Zoals vanouds

De Sterrebosloop vindt plaats zoals vanouds. “De deelnemers lopen zo’n twee kilometer doorheen het Sterrebos en de aankomst ligt nog altijd aan Onze Kinderen in de Blommestraat. Naar goede gewoonte zal Kloen ook aanwezig zijn met z’n snoepkraam en onze opbrengst gaat zoals gewoonlijk naar het goede doel. We hopen op het einde van het jaar weer een mooie som aan verschillende organisaties te kunnen geven. Daarvoor organiseren we nog heel wat andere zaken, zoals onze ‘Kaas- en wijnavond bij u thuis’ op 20 november. Bestellen kan via www.derodelopers.be.”

De Sterrebosloop, die ook deel uitmaakt van het Danneels Loopcriterium, gaat zaterdag om 14 uur van start met de kids runs, gevolgd door de 5kilometer om 15 uur en de 10kilometer om 15.10 uur. Inschrijven kan de dag zelf nog en kost 6 euro voor een kind en 11 euro voor een volwassene. De borstnummers kunnen vanaf 13 uur afgehaald worden in sporthal Onze Kinderen, de start ligt aan de Vijfwegen.

(SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.