Opnieuw dubbelzege voor motorcrosser Jurgen Wybo

Jurgen Wybo leidt in het BK. © Coghe
Redactie KW

Ondanks de onophoudelijke regenval meldde zich toch weer een grote schare piloten en supporters present op de snelle zandomloop naast de Vaart in Aalter, die op geen enkel moment enig teken van modder gaf.

Een dikke pluim dan ook op de hoed van het puik organiserende M.C. Poeke, dat steevast voor een gevlakte en veilige aanhef zorgde en bovendien een volledig genivelleerd circuit aanbood na de pauze. De vele piloten bedankten met spannende wedstrijden, al was het jammer van de flinke tuimelperte van Damon Graulus in de tweede reeks bij de Internationalen, waardoor het duel met dubbelwinnaar Jeffrey Dewulf geen vervolg kreeg.

Jeffrey Dewulf uit Jabbeke, kwam, zag en won bij de Internationalen. In de eerste reeks moest hij alles uit de kast halen om Wietse Brackman en Graulus achter zich te houden, maar in de tweede manche won hij met ruime voorsprong.

West-Vlaams podium

Jurgen Wybo (Sint-Eloois-Winkel/Lichtervelde) is reeds aan zijn vierde zege op rij toe bij de Internationalen mx2 en leidt in het BK. Hij pakte opnieuw uit met een dubbelzege, gevolgd door Mattis Meersschout uit Wingene die dubbel tweede werd.

Jurgen Paepe (Snellegem) won beide reeksen bij de Masters, waar hij op het podium het gezelschap kreeg van Kristof Calus uit Heestert die als derde en tweede over de finish kwam. Gilles Gesquiere (Adinkerke) mocht ook weer op het hoogste schavotje als dubbelwinnaar bij de Nieuwelingen mx1. Het podium kleurde andermaal volledig West-Vlaams met Gerdy Bouton (Zuidschote) op de tweede stek na zijn vierde en tweede plaatsen en op drie Jonas Vandamme (Beernem).

Ook dames leveren strijd

Julie Vandevelde (Desselgem) was veruit de snelste bij de Dames-Open, ze pakte uit met dubbelzege. Jana Calus (Heestert) mocht mee op de foto, ze kwam als tweede en derde onder de geblokte vlag. Bij de Beloften mx2 heel wat jonge leeuwen die happen naar de toekomst en dromen van een carriere bij de ‘grote jongens’, onder hen Nate Van Tatenhove uit Zwevezele die driedubbel tweede werd.

Op de derde podiumplaats bij deze Beloften mocht Lauclin Demeulenaere uit Zuidschote plaats nemen na zijn derde en vijfde plaatsen. Bij de Juniors mx1 was de tweede plaats voor Michael Coopman uit Oostkamp en de derde voor Jamy Carron uit Tielt. Stanley Verstraete werd derde bij de Internationalen B.

Sunny Desintebin (Zonnebeke) pakte weer sterk uit bij de vierwielers, hij werd tweede in de eerste reeks en schreef de tweede manche op zijn naam, hij werd eindwinnaar bij de Quads A.

Zijspannen

Bij de driewielers ging het er vooral in de eerste reeks zeer spannend aan toe tussen de teamgenoten van MEOR. Bert Soetaert-Eduard Soenens (Oostrozebeke-Meulebeke) werden eindwinnaars in de groep A met de tweede plaats en reekszege. In de eerste reeks keihard duel tegen Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) die als winnaars door de finish gingen nadat Soetaert zich even vastreed in de laatste bocht. In de slotmanche was er ruime voorsprong van Soetaert na een minder goede start van Delmotte, die moest knokken om op te schuiven naar de tweede stek. Ondertussen waren de leiders de pijp uit. Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt mochten mee op het podium als derde in groep A met de derde en vierde plaatsen.

Daen Valcke-Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) werden eindwinnaar bij de Zijspannen B en haalden een dubbele reekszege op de vierde en zesde plaats algemeen.

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier