De openingsmeeting kon ook rekenen op een ruim publiek: meer dan 4.000 bezoekers zakten af naar de hippodroom, al had dat ook te maken met de uitgebreide kinderanimatie die Little Ball Village organiseerde.

4.000 bezoekers, inclusief kinderen en genodigden, is een voorzichtige schatting van de renmaatschappij Waregem Draaft die ongetwijfeld niet ver ligt van het werkelijke aantal. Voorzitter Lieven Lannoo is dan ook uitermate tevreden. "De jockeys zijn zeer te spreken over de nieuwe en veilige piste. We zien ook veel ouders met hun kinderen, die hun hart kunnen ophalen bij de kinderanimatie. Als iedereen het naar zijn zin heeft, dan kunnen we niet anders dan blij zijn met deze eerste koersdag", vertelt hij.

De grote aanwezigheid van gezinnen op de renbaan heeft Waregem Draaft te danken aan haar samenwerking met Little Ball Village. Dat is een Waregemse organisatie die sportkampen organiseert voor kleuters, en dat in heel Vlaanderen. Op de koersdag van afgelopen dinsdag zorgde initiatiefnemer Roger Fuchs voor kennismakingen met sporten zoals hockey, voetbal, basketbal en tennis. Ook konden de kinderen een ponyritje maken of zich laten schminken.

"Alle kinderen mochten gratis binnen, maar hun ouders moesten wel toegang betalen. Daardoor zullen we ook een mooi bedrag aan Ten Anker (een vereniging voor mensen met een beperking, red.) kunnen schenken", zegt Lieven Lannoo. De eerste geslaagde koersdag doet de voorzitter dan ook vooruit kijken naar volgend weekend. "Dan staat er voor het eerst galop op het programma, hopelijk opnieuw met veel bezoekers dan", besluit Lieven Lannoo.

(PNW)

De openingsmeeting kon ook rekenen op een ruim publiek: meer dan 4.000 bezoekers zakten af naar de hippodroom, al had dat ook te maken met de uitgebreide kinderanimatie die Little Ball Village organiseerde.4.000 bezoekers, inclusief kinderen en genodigden, is een voorzichtige schatting van de renmaatschappij Waregem Draaft die ongetwijfeld niet ver ligt van het werkelijke aantal. Voorzitter Lieven Lannoo is dan ook uitermate tevreden. "De jockeys zijn zeer te spreken over de nieuwe en veilige piste. We zien ook veel ouders met hun kinderen, die hun hart kunnen ophalen bij de kinderanimatie. Als iedereen het naar zijn zin heeft, dan kunnen we niet anders dan blij zijn met deze eerste koersdag", vertelt hij.De grote aanwezigheid van gezinnen op de renbaan heeft Waregem Draaft te danken aan haar samenwerking met Little Ball Village. Dat is een Waregemse organisatie die sportkampen organiseert voor kleuters, en dat in heel Vlaanderen. Op de koersdag van afgelopen dinsdag zorgde initiatiefnemer Roger Fuchs voor kennismakingen met sporten zoals hockey, voetbal, basketbal en tennis. Ook konden de kinderen een ponyritje maken of zich laten schminken."Alle kinderen mochten gratis binnen, maar hun ouders moesten wel toegang betalen. Daardoor zullen we ook een mooi bedrag aan Ten Anker (een vereniging voor mensen met een beperking, red.) kunnen schenken", zegt Lieven Lannoo. De eerste geslaagde koersdag doet de voorzitter dan ook vooruit kijken naar volgend weekend. "Dan staat er voor het eerst galop op het programma, hopelijk opnieuw met veel bezoekers dan", besluit Lieven Lannoo. (PNW)