Opendeurdagen zet optie Tennisspecialisatie in KTA Brugge in de kijker

V.l.n.r.: Frederiek Strubbe, Louise Lefevre, Jelle Vanhee, Charlotte Lefevre, Boris Vanderbiest en Casper Scheyvinck. (Foto ACR)
Redactie KW

KTA Brugge organiseert dit weekend opendeurdagen. De school organiseert sinds september 2011 de optie Specialisatie Tennis in de eerste, tweede en derde graad. De leerlingen krijgen er naast het gewone lessenpakket tijdens de lesuren ook tot zes uur tennis per week in TC Brughia.

Tijdens de opendeurdagen kunnen geïnteresseerden in de school in Sint-Michiels naast tennis ook informatie krijgen over de andere acht specialisatie sportrichtingen van de school. “

We willen ons concept, dat we nu wat hebben aangepast, naar voor brengen”, opent leerkracht Frederiek Strubbe. “We beschikken nu met Nick Maes en Casper Scheyvinck als conditietrainer, en Jelle Vanhee en mezelf op tennisvlak over twee soorten trainingen. Namelijk een specifieke en een ontwikkelingstraining. Hierdoor is de kwaliteit een stuk verhoogd.”

Pieter Van Reeth, organisator van de tennisschool in TC Brughia, zorgt ook voor de nodige communicatie met betrekking tot spelers die les volgen in het KTA ook in TC Brughia trainen. Hij springt ook in waar nodig. De tennisspecialisatie heeft dit jaar met 27 een recordaantal leerlingen.

“We hopen volgend jaar naar de dertig te gaan. Per graad wordt er samen getraind. We hebben spelers die echt gebeten zijn door de sport en progressie zoeken en ook hoog geklasseerde spelers die KTA als een aanvulling op hun trainingspakket zien. We hebben een aanbod voor beiden”, weet Strubbe.

Charlotte Lefevre uit de tweede graad wil opnieuw wat matchritme opdoen. “Ik liep de voorbije vijf jaar door mijn kwetsuren wat achterstand op. Ik wil toch graag mijn klassement wat opkrikken, maar eerst weer plezier en het vertrouwen terug vinden”, vertelt ze.

Haar zus Louise Lefevre zit in de eerste graad en maakt progressie. “Tegen eind dit seizoen wil ik graag C+30 worden door zoveel mogelijk te spelen, mijn best te doen en uiteraard te winnen. Ik heb dit jaar op school op tennisvlak al veel bijgeleerd, ik ben veel regelmatiger geworden.”

Boris Vanderbiest (tweede graad) zette deze winter enkele mooie stappen voorwaarts. “Ik probeer veel druk op mijn tegenstander te zetten, zonder echt zeer snel punten te maken”, legt Boris uit. “Uiteraard wil ik ook mijn klassement verhogen, ik ben nu C+30.”

(ACR)