Rik Claeys afgevaardigde FMB-BMB en verslaggever sidecarcross organiseerde er een heerlijke babbel met als thema 'Op de koffie met Lampaert en Vanluchene, twee West-Vlaams wereldkampioenen on Wheels'. Het jaar 2018 was een goed jaar voor de Belgische sport. Ook in West-Vlaanderen was dat zo. Daarom werden twee sporticonen eens extra in de schijnwerpers gezet op een unieke locatie.

In een dik halfuur interview, probeerde Rik Claeys de ziel bloot te leggen van deze twee sympathieke sporters. Voor beide sportmannen staat hun sport momenteel op een laag pitje gezien beiden ongeveer op het zelfde moment aan de slag zijn nl. van april tot oktober. Voor wielrenner Yves Lampaert naderen de winterstages heel snel zodat de kleine rustperiode er nagenoeg opzit.

"Zelfs al wordt er nu niet gekoerst, toch zorg ik ervoor niet al te veel gewicht bij te krijgen. Dat betekent dat ik toch vier keer in de week een 120 km train", vertelt hij. Ook sidecarcrosser Marvin Vanluchene ligt in de winter niet helemaal stil. "Ik werk steeds verder aan een goede fysieke basis door ten minste een paar uur in de week te lopen of te fitnessen. Vergeet niet dat ik daarnaast ook nog werk."

Er was ook een vraag over het nomadenleven dat beide sporters leiden doorheen het jaar. Zowel Marvin als Yves bevestigden dat zij vaak in het buitenland actief zijn maar dat nemen ze er graag bij. Al gaf Marvin toe dat het vele reizen vooral met de wagen heel vermoeiend is. Of beiden graag sporten in de regen? Voor Marvin is modder en overvloedige regen niet echt zijn ding. Bij Lampaert ligt dat wel even anders.

"Rijden in de regen maakt mij niets uit, de bergen dat is andere koek". Ten slotte polste de interviewer nog even naar de ambities van beide wereldkampioenen. Profrenner Yves Lampaert vertelde bijzonder tevreden te zijn over zijn voorbije seizoen maar een klassieker winnen is toch nog een doel. Zijn voorkeur gaat uit naar Parijs Roubaix. Marvin Vanluchene hoopt een tweede wereldtitel te halen en als het een beetje kan om ooit van zijn hobby zijn beroep te kunnen maken.

(CLY)

Rik Claeys afgevaardigde FMB-BMB en verslaggever sidecarcross organiseerde er een heerlijke babbel met als thema 'Op de koffie met Lampaert en Vanluchene, twee West-Vlaams wereldkampioenen on Wheels'. Het jaar 2018 was een goed jaar voor de Belgische sport. Ook in West-Vlaanderen was dat zo. Daarom werden twee sporticonen eens extra in de schijnwerpers gezet op een unieke locatie. In een dik halfuur interview, probeerde Rik Claeys de ziel bloot te leggen van deze twee sympathieke sporters. Voor beide sportmannen staat hun sport momenteel op een laag pitje gezien beiden ongeveer op het zelfde moment aan de slag zijn nl. van april tot oktober. Voor wielrenner Yves Lampaert naderen de winterstages heel snel zodat de kleine rustperiode er nagenoeg opzit."Zelfs al wordt er nu niet gekoerst, toch zorg ik ervoor niet al te veel gewicht bij te krijgen. Dat betekent dat ik toch vier keer in de week een 120 km train", vertelt hij. Ook sidecarcrosser Marvin Vanluchene ligt in de winter niet helemaal stil. "Ik werk steeds verder aan een goede fysieke basis door ten minste een paar uur in de week te lopen of te fitnessen. Vergeet niet dat ik daarnaast ook nog werk." Er was ook een vraag over het nomadenleven dat beide sporters leiden doorheen het jaar. Zowel Marvin als Yves bevestigden dat zij vaak in het buitenland actief zijn maar dat nemen ze er graag bij. Al gaf Marvin toe dat het vele reizen vooral met de wagen heel vermoeiend is. Of beiden graag sporten in de regen? Voor Marvin is modder en overvloedige regen niet echt zijn ding. Bij Lampaert ligt dat wel even anders."Rijden in de regen maakt mij niets uit, de bergen dat is andere koek". Ten slotte polste de interviewer nog even naar de ambities van beide wereldkampioenen. Profrenner Yves Lampaert vertelde bijzonder tevreden te zijn over zijn voorbije seizoen maar een klassieker winnen is toch nog een doel. Zijn voorkeur gaat uit naar Parijs Roubaix. Marvin Vanluchene hoopt een tweede wereldtitel te halen en als het een beetje kan om ooit van zijn hobby zijn beroep te kunnen maken. (CLY)