Op 12 en 13 juni gaat BK Beachvolley door op Grote Markt in Iepe

Miranda Vanderstraeten en Katjes Ieper zijn volop in de weer om alles in goede banen te leiden. (foto EF)
Miranda Vanderstraeten en Katjes Ieper zijn volop in de weer om alles in goede banen te leiden. (foto EF)
Redactie KW

De kogel is door de kerk: de eerste manche van het BK beachvolleybal gaat na een corona-onderbreking van één jaar door op de Ieperse Grote Markt. Miranda Vanderstraeten en de plaatselijke volleybalclub Katjes Ieper zijn ondertussen volop in de weer om alles in goede en veilige banen te leiden.

Nu er officieel akkoord is van Volley Vlaanderen en van de stad Ieper kunnen ze bij Katjes Ieper opgelucht ademhalen. “Het is kort dag maar we zijn vooral enorm blij dat er nu zekerheid is”, klinkt het bij secretaris Miranda Vanderstraeten. “Het wordt een heuse uitdaging om alles geregeld te krijgen, maar gelukkig kent ons team het klappen van de zweep. We zijn nu volop op zoek naar markeerders, ballenrapers en personeel voor onze bar. Ook voor de opbouw en de afbraak van het terrein zoeken we nog mensen.”

Hygiëne-manager

“Afhankelijk van wat er op 9 juni in het Overlegcomité beslist wordt zal duidelijk zijn hoe we onze drank – en eetstandjes kunnen organiseren. In elk geval hebben we met Filip Pauwels al een ‘hygiëne-manager’ aangesteld. Zo zijn we zeker dat er toegekeken wordt op het naleven van de nodige maatregelen. Er zal streng toegezien worden op de bubbels op ons terras, en op het voldoende ontsmetten van het materiaal tussen de wedstrijden door. Het blijft koffiedik kijken hoeveel toeschouwers we zullen kunnen toelaten, maar met de Tooghedagen zal er alvast geen gebrek aan belangstelling zijn.”

“Of er voor ons financieel iets uit te halen valt? Ik vrees dat we eerder van een nuloperatie zullen mogen spreken, maar we zijn vooral blij dat we mekaar allemaal nog eens zullen ontmoeten.”

Gezonde stress

Met het stilleggen van de competitie, het niet kunnen organiseren van het beachvolleybal en vooral het overlijden van voorzitter Walter Seys is 2020 voor de Katjes vooral een pechjaar geweest. “Walter leeft nog altijd verder bij ons in de club”, gaat Miranda Vanderstraeten verder.

“Zo maak ik gebruik van zijn uitgebreide adressenboek om mensen te kunnen contacteren. Walter heeft een brede basis gelegd waar wij nu op verder kunnen bouwen. We zijn in elk geval bijzonder trots dat we één van de eersten zijn, die na een lange periode van kommer en kwel, weer een heus sportevenement kunnen organiseren. Iedereen staat te popelen om er aan te beginnen en ik verwacht dat de inschrijvingen als zoete broodjes zullen binnen stromen. Ik moet toegeven dat er wel wat gezonde stress heerst, maar wij zijn niet vies van een mooie uitdaging.”

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.