Oostrozebekenaar Gertjan Devaere niet voorbij Yuhan Tan op Vlaams Kampioenschap badminton

© GH
Redactie KW

Op het Vlaams kampioenschap badminton dat dit weekend plaatsvindt in Gent, trad Oostrozebekenaar Gertjan Devaere gisteren aan tegen tienvoudig Belgisch Kampioen Yuhan Tan. Daarvoor had hij in de eerste ronde Laurens Chantrie verslaan in twee eenvoudige sets: 17-21 en 12-21. Tegen Tan streed Gertjan op zijn waarde, maar verloor de partij wel met 12-21 en 18-21.

“De tweede set ging gelijk op tot punt elf, maar daarna liep Tan uit tot 11-16. Of ik in de tweede set nog geloofde in mijn kansen? Ik kon wel een vuist maken, maar het is ongelofelijk om te zien met welk gemak Tan speelt. Elke shuttle haalt hij terug, hij slaat alles binnen en hij maakt zelf amper fouten. Het was zeker een mooie wedstrijd, en hoe dan ook een bijzondere ervaring om tegen hem te mogen spelen.”

“Na de match feliciteerde Tan me met mijn partij. Hij zei dat ik echt goed gespeeld had. Ik zal deze ontmoeting niet snel vergeten”, aldus de 18-jarige speler van Lebad Heule, die vorige week nog goed was voor trippel goud op het Belgisch kampioenschap voor de jeugd.

(GH/foto GH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.