Oostkamp heeft er een dartsclub bij

De leden van DC Dartshop Brugge vinden voortaan een onderkomen in Oud Stuivenberge in Oostkamp. © (Foto ACR)
Redactie KW

DC De Klokke uit Koolkerke is niet langer en werd DC Dartshop Brugge met een onderkomen in Oud Stuivenberge langs de Stuivenbergstraat in Oostkamp.

Dartsclub De Klokke, die tot op heden in het Brugse kampioenschap de voorbije zeven jaar zes titels opstreek, is naar Oostkamp verhuisd. Hun vorig lokaal café De Klokke langs de Brugse Steenweg in Brugge werd omgetoverd tot een frituur zodat de dartsspelers op zoek moesten naar een nieuwe locatie. Die werd op initiatief van speler Kurt Dumarey gevonden in Oud Stuivenberge in Oostkamp. “We kunnen terecht in een zaaltje achterin waar twee dartborden hangen”, vertelt hij. “Daar zullen we in competitie spelen. De feestzaal kan eventueel gebruikt worden voor het inrichten van tornooien.”

Brugse competitie

De Brugse Dartsvereniging (DBV) organiseert jaarlijks een competitie en een bekertornooi voor teams uit het Brugse en omliggende steden of gemeenten. Voor het tweede jaar op rij werd alles omwille van corona stilgelegd. “We hopen straks in september te kunnen starten en het seizoen af te werken”, gaat bestuurslid Ferdie Boffel verder. “Ondertussen hebben zich reeds negentien ploegen ingeschreven. Er kunnen er nog altijd bij. Dat kan nog tot 1 augustus. We zijn een Brugse federatie. Clubs die tot 25 kilometer van de stad liggen, kunnen aan onze competitie deelnemen. Dit kan dus tot aan de rand van Oostende of Eeklo. Nu is dat samen goed voor ongeveer tweehonderd dartsspelers.”

Darts kreeg omwille van het voorbije wereldkampioenschap en de diverse internationale tornooien die nu nog gespeeld worden veel media-aandacht. Dit gaf een enorme boost aan de sport. Gino De Cuyper van de Dartshop langs de Dudzeelse Steenweg en tevens sponsor van de dartsclub uit Oostkamp zag bijvoorbeeld zijn omzet tott drie, vier keer stijgen.

Drie dartclubs in Oostkamp

Oostkamp heeft nu met Vogelzang, met één team, en Tom Dooley met vier ploegen in competitie, reeds twee lokalen in de gemeente waar men aan darts kan doen. Daar komt nu nog DC Dartshop Brugge bij, met een team van twaalf spelers. “Dit soort derby’s kan de sport nog meer aanmoedigen”, vindt Sportschepen Sam Van de Caveye. “We zullen hen zeker ondersteunen.”

DC Dartshop Brugge organiseert in feestzaal Oud Stuivenberge op 2 en 3 oktober een dartstornooi met een prijzenpot van 2.500 euro. “Het is ondertussen reeds volzet. We spelen op zestien borden, met twee extra borden voor de G-sporters. Als bondscoach ben ik fier om dit aan hen te kunnen aanbieden. Ook bij de G-sporters zit darts in de lift. Er komen wekelijks spelers bij. Ondertussen zijn we lid van Parantee en organiseren wij voor hen in Oostende opnieuw een wereldkampioenschap”, eindigt Ferdie Boffel. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier