Oostendse bokser Liridon Fazliu (Flandria) ziet nationale titeldroom op punten uiteenspatten

Redactie KW

De Gentse bokszaal Golden Gloves was gistermiddag de bakermat voor de nationale titelgevechten bij de liefhebbers. De Oostendse bokser Liridon Fazliu had zich halverwege Maart in de categorie -60kg tot Vlaams kampioen gekroond en mocht tegen zijn Waalse evenknie de strijd om de nationale titel beslechten.

Zijn tegenstander Jerome Close was op papier zeker niet de minste. Hij won veertien van zijn achttien kampen. De 28-jarige Oostendenaar stond vier keer minder in de ring. Het Vlaams kampioenschap was zijn tiende zege, waarvan de laatste vijf op een rij. De titelstrijd ging over drie rondes van telkens drie minuten.

Beide boksers waren duidelijk in goeie conditie en begonnen stevig aan de partij. ” Ik had mezelf voorgenomen om de verkenningsronde over te slaan en pakte het meeste initiatief”, vertelt Liridon. “Daarbij kon ik hem met enkele geslaagde combinaties verschillende keren verrassen. Ik kreeg van de vijf scheidsrechters dan ook terecht de ronde met 10-9 in mijn voordeel toegewezen. Na de tweede gong was mijn tegenstander Close duidelijk wakker geschoten en kwam hij veel agressiever voor de dag.”

“Ik plooide even maar kon me daarna goed herstellen. Toch was dit niet voldoende en stonden de bordjes met ,eveneens een 10-9, in evenwicht. De derde en beslissende ronde werd het me meteen duidelijk dat het op karakter moest gebeuren. Ik vocht voor wat ik waard was en ging vlot mee tot de laatste bel. Bij het wachten op het verdict voelde ik me zo goed als zege zeker. Tot mijn grote ontgoocheling dachten juist de drie Waalse scheidsrechters daar anders over. Ze volgden hun Vlaamse collega’s niet en gaven Jerome één puntje meer.”

“Natuurlijk heb mijn coach, 50 man sterke achterban en ikzelf daar onze bedenkingen bij al kun je je daar alleen maar bij neerleggen. Ik kan mezelf zeker niets verwijten en heb gelukkig niet teveel tijd om bij de pakken neer te zitten. Op 1 mei kamp ik al terug in het Brugse Tempelhof. Mijn doelstelling is om na de zomer over te stappen naar de Profs en in oktober op het jaarlijkse internationale Boksgala van Middelkerke mijn eerste profkamp te vechten. Samen met mijn coach en trainer Eddy Vandenhouweele legde ik al een harde maar mooie weg af. Deze ontgoocheling zal me alleen nog meer doen trainen en focussen “, aldus Liridon Fazliu

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier