Oostends Loopcriterium 2019-Dwars Door Ter Zee

Redactie KW

Dwars Door Ter Zee, de zevende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2019, kreeg 267 deelnemers aan de start. Bij de dames won Annelies Demuynck, Benny Fischer won bij de heren.

Het parcours van het Oostends Loopcriterium telt drie ronden van 3,2km. Al van bij de start demarreerde Oostendenaar Benny Fischer weg van iedereen.

Binnenkort marathon voor Fischer

Stijn Lycke (Brugge) en Alain Geerts (Impe) volgden na de eerste ronde al op meer dan een halve minuut. Een groepje met Patrick Jonckheere (Alveringem), Luc De Ketelaere (Gistel), Kevin Provost (Oostende) en Frederik Ameloot (Veldegem), volgde op iets minder dan een minuut.

Benny Fischer, die in volle voorbereiding is van een marathon, draafde rustig door naar een vlotte zege in een scherpe tijd van 28’04”, meer dan een minuut sneller dan Lycke. Veteraan Alain Geerts liep ook een sterke wedstrijd, goed voor een derde podiumplaats. Patrick Jonckheere, leider in de ranking, pakte de vierde plaats voor Luc De Ketelaere.

Demuynck minuut sneller

Bij de dames stond er geen maat op Annelies Demuynck uit Bredene. Ze won in 33′ rond, meer dan een minuut sneller dan Nel Van Damme (Oostende), die in de derde ronde over Lies Deruddere (Wevelgem) ging. De andere ereplaatsen waren voor Martine Jacqueloot (Oostende) en Eva Jonckheere (Oostende). De volgende wedstrijd van het OLC 2019 is de Vuurtorenloop op vrijdag, 14 juni.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier