Oostendenaars moeten zege aan Lies Deruddere en Jimmy Bultinck laten

Oostendenaars Benjamin Verlet en Benny Fischer finishten vijfde en derde in Dwars Door Mariakerke. © FRO
Redactie KW

De Handelaarsbond van Mariakerke mocht 255 deelnemers noteren voor Dwars door Mariakerke, de tiende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium. Maar de thuislopers waren niet aan het feest.

De dames moesten twee ronden lopen en, net als vorige week in De Schorreloop, ging de zege naar Lies Deruddere uit Wevelgem, de meervoudige eindwinnares van het Oostends Loopcriterium. Ze had een ruime voorsprong op veterane Liesbeth Cappon uit Torhout. Sophie Tuttens uit Meulebeke pakte de derde plaats, voor Amanda Flannery (Oostende) en Sophie Tavernier (Oudenburg).

Bij de heren liep Aartrijkenaar Jimmy Bultinck van start tot aankomst aan de leiding. Hij legde de 10,5 km af in 33’18”, meer dan een minuut sneller dan Davy Stieperaere uit Wevelgem. Oostendenaar Benny Fischer had een mindere dag en ging niet tot het uiterste. Hij werd derde voor de Oostendenaars Carl Degraeve en Benjamin Verlet.

Vrijdag volgt de Strandloop met start en aankomst op de dijk aan het Sportstrand. De wedstrijd telt ook voor het Kustcriterium 2017.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.