Oostendenaar Yannick Lefèbvre strijdt om laatste Olympisch ticket

Yannick Lefèbvre in zijn thuishaven.© DC
Yannick Lefèbvre in zijn thuishaven.© DC
Redactie KW

Yannick Lefèbvre en zijn kompaan Tom Pelsmaekers uit Lier vormen de Belgische 49er-team in Lanzarote waar er wordt gezeild om de laatste Continentale tickets voor Tokyo 2020.

Het Canarische eiland is komende week de place to be voor de Europese en Afrikaanse 49-er teams. Van 21 tot en met 26 maart wordt er gestreden om een plaats voor de komende Olympische Spelen. Per continent is er zowel bij de heren als bij de dames nog maar één ticket te verdienen.

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers

In de 49er klasse wordt ons land vertegenwoordigd door het 49er-team Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers. Zij strijden tegen 50 andere teams uit 20 verschillende landen om een medaille. Maar nog belangrijker is de race om het laatste Olympische ticket. Deze strijd gaat tussen volgende zeven Europese landen: België, Estland, Griekenland, Ierland, Italië, Noorwegen en Rusland.

Het Belgische duo, dat vorige maand een stage deed in het zuiden van Portugal, behaalde vorig jaar in oktober een achtste plaats op het Europees kampioenschap 49er in Oostenrijk. Op de vorige Spelen in Rio in 2016 werden Lefèbvre en Pelsmaekers in deze zeilklasse zeventiende.

Bij de dames, de 49erFX, komt volgende week het duo Anouk Geurts met Isaura Maenhaut in actie. Zij nemen het op tegen 47 ander teams uit 23 verschillende landen, waarvan er acht Europese landen zich nog niet hebben gekwalificeerd: België, Finland, Italië, Kroatië, Malta, Rusland, Tsjechië en Zweden.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.