Oostendenaar Quinten Bossche wordt wereldkampioen Jetski na horrorcrash anderhalf jaar geleden

Quinten Bossche.© JR
Quinten Bossche.© JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Ruim anderhalf jaar geleden verloor de Oostendse gewezen wereldkampioen jetski, Quinten Bossche (27), nog bijna zijn been na een horrorcrash. Zondag mocht hij de vijftiende wereldtitel op zijn palmares bijschrijven.

Op 11 oktober 2019 beleefde Bossche een dag die geen enkele sporter wil beleven. De dag voor de gewezen wereldkampioen het water zou opgaan in Lake Havansu in Arizona om er te strijden om de wereldtitel ging het fout.

Op volle snelheid kwam hij in aanvaring met een andere piloot. Een van zijn benen raakte daarbij zwaar gehavend. Een verbrijzeld scheenbeen, een gebroken kuitbeen en een verbrijzelde enkel waren het gevolg van de crash en een lange revalidatie was zijn deel.

Wereldtop

Bossche werkte hard aan zijn terugkeer en won nu de vier races in de Jetski World Cup in Thailand. Daarmee behoort de Oostendenaar tot de absolute wereldtop in de jetski. “Dat Quinten na zijn verschrikkelijke crash anderhalf jaar geleden opnieuw wereldkampioen wordt, is op zijn zachtst uitgedrukt indrukwekkend te noemen”, reageert burgemeester van Oostende, Bart Tommelein (Open VLD).

“Samen met de schepen van Sport, Bart Plasschaert (CD&V), gaan we Quinten ontvangen op het stadhuis om hem te huldigen. Watersport is belangrijk voor onze stad en we werken hard om de watersport in onze stad verder te ontwikkelen. Quinten is een voorbeeld voor de Oostendse watersport.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.