Oostendenaar Michael Obasuyi grijpt zilver op EK voor beloften

Obasuyi (links) toont trots zijn zilveren medaille met zijn coach Patrick Himschoot. © BELGA
Redactie KW

Tijdens het Europees kampioenschap voor beloften in het Estse Tallinn heeft Michael Obasuyi zilver gepakt op de 110m horden. Tijdens een hoogstaande finale snelde hij naar een chrono van 13.40 en moest hij enkel de Spaanse topfavoriet Asier Martinez voor zich dulden. Het is de eerste internationale medaille voor de 21-jarige Oostendenaar.

Michael Obasuyi trok meet heel veel vertrouwen richting de Estste hoofdstad. Eind juni had hij op het Belgisch kampioenschap in Brussel met 13.32 een absolute toptijd op de 110m horden laten noteren. Met die prestatie was hij meteen ook verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. Het was dan ook logisch dat Obasuyi in Tallinn een van de favorieten voor het podium was.

Tijdens de reeksen en de halve finale bewees de atleet van Olympic Essenbeek Halle al zijn uitstekende vorm door achtereenvolgens 13.80 en 13.56 te klokken. De Spaanse topfavoriet Asier Martinez deed met 13.54 nog iets sneller, maar ook heel wat andere atleten maakten een uitstekende indruk. Het werd dan ook een zeer hoogstaande en spannende finale.

Meer dan bevestigen

Martinez kwam uiteindelijk als winnaar over de streep in 13.34 en Obasuyi greep het zilver in 13.40, zijn tweede beste prestatie ooit. En dat allemaal bij een tegenwind van 1.6 meter per seconde. “Dit was een fantastische wedstrijd”, aldus Obasuyi. “Iedereen was op niveau en om dan in deze omstandigheden zilver te pakken, is gewoon ongelofelijk. Ik droom al heel lang van een internationale medaille en, na er al een aantal keer heel dicht bij te zijn geweest, heb ik ze nu eindelijk te pakken.”

Met zijn tijd van 13.40 bevestigt Obasuyi ook duidelijk zijn prestatie van op het Belgisch kampioenschap. “Als je met 1.6 meter tegenwind deze tijd loopt, dan is dat meer dan bevestigen. Het is een ervaring die ik meeneem naar Tokio en ik hoop daar ook een mooie prestatie neer te zetten. Als ik erin slaag om daar mijn niveau van vandaag te herhalen, dan moet een plaats in de halve finale zeker mogelijk zijn. Dat zou alvast een fantastisch resultaat zijn”, besluit hij. (Gunther Dekie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten