Oostende Koerse al aan vierde editie toe

Redactie KW

De Wellingtonrenbaan in Oostende maakt zich deze zomer op voor negen rendagen in het kader van Oostende Koerse. Dat maakt de organisatie maandag bekend.

Oostende Koerse zorgde er in 2012 met een eerste editie voor dat de Wellingtonrenbaan nieuw leven ingepompt kreeg. Met succes, want duizenden mensen zakten af om een van de rendagen van dichtbij te beleven en zich te wagen aan een gokje. Inmiddels is Oostende Koerse al aan de vierde editie toe en wordt er vastgehouden aan de succesformule: draf- en gallopkoersen aangevuld met optredens van tal van Vlaams artiesten, zoals Christoff, Steve Tielens en Laura Lynn.

De rendagen vinden traditiegetrouw plaats op elke maandag van de zomervakantie, te beginnen op 6 juli. Vorig jaar waren er nog elf rendagen, waarvan twee buiten het traditionele vakantieseizoen, maar die werden geschrapt. Het programma van Oostende Koerse sluit zes maandagen op rij, vanaf 13 juli, ook naadloos aan op het Belgisch Kampioenschap Vuurwerk, beter gekend als de Vurige Maandagen.

Dit jaar wordt de ingangsprijs wel opgetrokken van vijf naar acht euro, maar er gaan een half miljoen vouchers de deur uit waardoor bezoekers voor de helft van de prijs binnen kunnen. “We trekken de prijs noodgedwongen op, maar willen het wel laagdrempelig houden”, aldus de organisatie. “En waar krijg je nog voor acht euro zes uur spektakel voor het hele gezin?”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.