Oostende investeert 1 miljoen euro in indoor spurthal op het Jozef Verhellestadion

Schepen Bjorn Anseeuw met de plannen voor de nieuwe spurthal. © EFO
Redactie KW

Er wordt op het Jozef Verhellestadion een indoor spurthal gebouwd voor korte afstand, verspringen en hoogspringen. Oostende investeert 1 miljoen euro.

Het Jozef Verhellestadion aan de Torhoutsesteenweg is de thuisbasis van Atletiekclub Hermes Oostende. De club bestaat 72 jaar en heeft met 500 leden een bloeiende werking. Onlangs werd er een nieuw atletiekpiste aangelegd. Nu gaat de stad een stap verder. “Waar nu de overdekte tribune staat en enkele tennisterreinen liggen komt een spurthal. Hier wordt sinds jaar en dag atletiek beoefend en het was evident dat de spurthal hier zou komen”, duidt schepen voor stadsgebouwen Björn Anseeuw (N-VA).

Mogelijkheden

In de hal komen 6 banen van 60 meter, een verspringzone en een hoogspringzone. Kleedkamers komen er niet want er zal gebruik gemaakt worden van de bestaande infrastructuur van het stadion. “Spurten, ver- en hoogspringen zijn activiteiten die nu vaak outdoor moeten gebeuren. Door alles in een hal onder te brengen, bieden we meer mogelijkheden. Er kunnen wedstrijden gelopen worden op die korte afstanden en er kan getraind worden. We investeren 1 miljoen euro, waarvan 280.000 euro gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.”

Uitdagingen

Begin 2021 starten de werken, er zou geen hinder zijn voor gebruik van de bestaande piste. “De werken zullen nog datzelfde jaar klaar zijn”, verzekert de schepen. Toch wachten er uitdagingen : door de coronacrisis zijn meer mensen aan het sporten geslagen. Dat gebeurt niet altijd in clubverband. Voor sporters die individueel aan de slag gaan is de infrastructuur niet altijd beschikbaar. Tennissers en skaters kunnen infrastructuur afhuren op het moment dat die vrij is. Maar voor atletiek ligt dat anders. “Het moet ook voor mensen die niet aangesloten zijn bij een vereniging mogelijk zijn om van de outdoor-infrastructuur gebruik te maken. Er werd immers veel geld geïnvesteerd in de accommodatie “, luidt de stelling van het stadsbestuur. (efo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier