Ook Jeugd Motorcross was te gast in Oostrozebeke

Redactie KW

De Vlaamse Jeugd Motorcross Opleiding was zaterdag 12 augustus te gast te Oostrozebeke bij de Verre Ginstecrossers waar het West-Vlaamse kampioenschap werd georganiseerd. Met 120 gegadigde rijdertjes en heel wat supporters werd het een success, hierbij de provinciale kampioenen per categorie.

Bij de groep Initiatie was de titel voor Seth Priem uit Lichtervelde, de zoon van Manuel en kleinzoon van opa Ronny, is een talentvolle crosser waarvoor de toekomst wenkt. Bij de Mini-Ladies mocht Amy-Jo Stoop de gele kampioenentrui omgorden, de jonge dame uit de Beernemse crossfamilie van opa Ronny en team Mc Hulstlo is elke week present. Troy Dendooven (Oostkamp) is de provinciale kampioen bij de Nieuwelingen 65cc, en Seth Van Taetenhove (Zwevezele) bij de Nieuwelingen 85cc.

De Quads Open zijn op zaterdag nooit sterk vertegenwoordigd, maar elke week komen toch een handje vol hun kans wagen op hun vierwieler. Axel Volckaert uit Zonnebeke is de nieuwe kampioen van West-Vlaanderen. Bij de Ladies-Open geen Jana Calus uit Heestert wegens sleutelbeenbreuk. De titel is voor Celien Dewulf uit Jabbeke. Nigel Stoop (Beernem) was de beste West-Vlaming bij de Juniors 85cc en Nate Van Taetenhove (Zwevezele) bij de Aspiranten.

(GA – Foto GA)