Ook Guldensporenmeeting in Kortrijk afgelast

Asafa Powel vorig jaar tijdens de Guldensporenmeeting in Kortrijk. © ELD
Redactie KW

Gisteren werd beslist om alle competitiewedstrijden te schrappen tot eind juli. Ook de 23ste Flanders Cup Guldensporenmeeting in Kortrijk, die zou plaatsvinden op 11 juli, wordt dus afgelast.

De Guldensporenmeeting, die telkens plaatsvindt in het Stedelijk Sportcentrum Wembley, groeide uit tot een van de beste wedstrijden van het land.

“De afgelasting is heel jammer want er was veel vraag van de beste Belgische atleten“, zucht organisator en voorzitter van KKS Pol Parmentier. “We hadden dit in zeer goede omstandigheden kunnen organiseren, met een beperkt aantal atleten en zonder publiek. We moeten ons uiteraard neerleggen bij de beslissing van de overheid.”

Konden alle nodige voorzorgsmaatregelen toepassen

“In tegenstelling tot andere jaren, toen er tal van buitenlandse atleten naar onze meeting kwamen afgezakt, gingen we nu de beste Belgische atleten uitnodigen. Alle voorzorgsmaatregelen die nodig geweest waren zouden we zonder probleem kunnen toegepast hebben. Mocht er toch nog een waterkansje zijn, dan gaan we zeker klaar zijn.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier