https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ook dit jaar geen TAC Rally in Tielt

De TAC Rally van 2019 werd gewonnen door Kris Princen en copiloot Cédric Cherain .©VDB / Marnix Goemaere foto a-Bart
De TAC Rally van 2019 werd gewonnen door Kris Princen en copiloot Cédric Cherain .©VDB / Marnix Goemaere foto a-Bart
Redactie KW

De organisatie van de TAC Rally heeft na overleg met het lokaal bestuur van Tielt, de politiezone regio Tielt en de hulpverleningszone Midwest beslist om de TAC Rally, die dit jaar zou plaatsvinden op 22, 23 en 24 juli, toch niet te organiseren.

Door de coronapandemie werd de TAC Rally, die normaal plaatsvond op 8, 9 en 10 april, al uitgesteld naar het weekend van 22, 23 en 24 juli, maar het mag niet zijn. Doordat die datum steeds dichterbij kwam en er nog veel onduidelijkheid was over de dan geldende maatregelen heeft de organisatie van de TAC Rally na rijp beraad met het lokaal bestuur, de politiezone en hulpverleningszone beslist om dit jaar geen wedstrijd te organiseren.

De betrokken partijen analyseerden alle argumenten om de haalbaarheid van het project in te schatten. Uiteraard was de Tieltse Automobielclub vragende partij om deze gekende rally op de RACB-kalender in te richten, maar er waren uiteindelijk te veel obstakels. Zo was er bijvoorbeeld het parcours, dat in de zomer een heel andere aanblik biedt dan in de klassieke wedstrijdperiode in april. Alle gewassen zijn ondertussen aangeplant of ingezaaid, waardoor de kans op schade door toeschouwers of deelnemers groot is.

Te weinig mankracht

Daarnaast streeft het lokaal bestuur naar een zo groot mogelijke uniformiteit qua aanpak van sportwedstrijden en andere evenementen op Tielts grondgebied. Zo zijn bijvoorbeeld de Europafeesten en Melkrock al geschrapt deze zomer. Daarnaast was ook de personeelsinzet een cruciale factor: de TAC Rally zou plaatsvinden tijdens de verlofperiode, waardoor het moeilijk werd om voldoende mankracht te mobiliseren. Bovendien kan de organisatie niet terugvallen op het gekende servicepark in de Europahal, waar nu het vaccinatiecentrum huist.

Al deze zaken zorgden ervoor dat er uiteindelijk beslist werd om de TAC Rally van dit jaar op te schorten. De Tieltse Automobielclub aanvaardt deze moeilijke beslissing, maar wenst de prima verstandhouding met alle overheden en diensten te behouden en blikt al vooruit op de eerstvolgende organisatie. Overigens viert TAC in 2022 zijn 50ste verjaardag. Een uitstekend argument om in april volgend jaar tot een in de puntjes voorbereide editie te kunnen organiseren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten