“Ongeziene toestanden in het dameskrachtbal”

Redactie KW

Zaterdag realiseerde het damesteam van krachtbalclub Sint-Michiels wat niemand na het dramatische seizoensbegin nog verwacht had: het speelde kampioen op het veld van regerend kampioen Baasrode.

Coach Joeri Van Hoecke: “We waren na twee onvolledige seizoenen eigenlijk slecht gestart. Na vier speeldagen kenden we al twee zware verlieswedstrijden tegen Baasrode en Male. Maar plots kwam de drive terug en kwam ook het geloof dat we dit jaar nog iets moois konden doen.”

“Naarmate het seizoen vorderde zag ik opnieuw het vuur aanwakkeren en ook de resultaten gaf ons team een boost. Uiteindelijk verloor ook Baasrode dit seizoen tweemaal zodat het zaterdag alles of niets werd.”

“Jammer genoeg ontbrak de geblesseerde Charlotte D’Hoore, maar mijn basisviertal Fien Van Parys, Jasmien Vandenbruwaene en Lisa en Shana Verdonck speelde een dijk van een wedstrijd.”

Nooit gezien

“Toen ik ook nog veertienvoudig speelster van het jaar Nathalie Li”evens, na een horrorblessure en twee jaar intensieve revalidatie, mocht inbrengen, bracht dit nog een extra boost teweeg. Ongelooflijk hoe ze een gemaakte rugworp nog uit haar doelgebied kon ranselen. Nooit gezien in het dameskrachtbal!”

“In een spannende eindspurt wonnen we uiteindelijk met 24-25! Met dank aan onze talrijke supporters die er voor ons een thuiswedstrijd van maakten. Op nu naar de bekerfinale waarin we het zonder druk kunnen opnemen tegen Male of… Baasrode. Maar nu eerst een paar dagen volop genieten!”

(JV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.